Cezaevinde hafız oldular

Cezaevinde hafız oldular
Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinden faydalanarak Kuran-ı Kerim öğrenen ve hafızlıklarını tamamlayan hükümlüler düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlüler aldıkları eğitimin ardından Kur’an-ı Kerim’i tamamen ezberleyerek yürüyen ve yaşayan Kur’an olmaya hak kazanarak hafızlık icazet belgelerini aldı

Hafızlık icazet programında açılış konuşmasını yapan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal "Çağımızın Ceza Adalet Sistemi, hükümlünün cezasını çekmesi, toplumdan soyutlanıp hapsedilmesi fikri yerine, kişinin üretken, vatanına, milletine, devletine ve nihayetinde topluma faydalı insan yetiştirmek amacı üzerine kurulmuştur.

Ceza infaz kurumlarımız; yaygın eğitim hizmetlerine katılarak; kendini sürekli yenileyen, okuyan, işlediği suçtan nedamet gösteren hükümlü ve tutukluların yetiştiği; hayata ve topluma geri dönüşe hazırlandığı, yaşam sürecine uyum sağlamada köprülerin kurulduğu bunu sağlamak için tüm çalışanlar, hükümlü ve tutukluların aileleri, destek olan kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile büyük bir organizasyon geniş bir ailedir” dedi.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-07.jpeg

TOPLUMA UYGUN BİREYLER OLARAK SALIVERİLİYORLAR

Ceza İnfaz Kurumumuzda Eğitim Öğretim faaliyetlerindeki temel amacın, hükümlü ve tutukluların toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, insan haklarına duyarlı kendine yetebilen, dengeli, ayrıca toplum normlarına uyumlu bireyler olarak salıverilmeleri olduğunu dile getiren Başsavcı İnal, “İnsanlığın faydası için yapılan ve içinde emeğin olduğu her şey değerlidir. Bizler hükümlü arkadaşlarımızın bu güzel başarılarının buralarda değil, dışarda olmasını ne kadar temenni etsek de insanoğlunun hata yapabilen suç işleyebilen bir varlık olduğunu da unutmamak gerekiyor. Onun için her nerede olursa olsun insanın kendisine ve çevresine fayda sağlayacağı bir harfi bile öğrenmesi, zamanını boş geçirmemesi kendi kendine vereceği en büyük ödüldür. Aksini yapması da herhalde kendi kendine vereceği en büyük zarardır diye düşünüyorum.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-11.jpeg

Bu anlayışla ceza infaz kurumlarımıza bakıldığında, hükümlü ve tutuklulara kendilerini maddi ve manevi anlamda geliştirebilmeleri için eğitim, iyileştirme ve dini yönden hizmetlerin verildiği yer olarak değerlendirmek en doğru yaklaşımdır.

Kurum personelimiz ve katkı sağlayan diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen tüm bu emekler neticesinde hükümlü ve tutukluların tekrar ceza infaz kurumuna dönmemesi topluma faydalı bireyler olarak yaşamlarını sürdürmesi asıl isteğimiz ve sevincimizdir. Onun için insana her nerede olursa olsun değer verilmesi gerektiği ve insanın tekrar kazanılabileceği unutulmamalıdır. Çünkü ceza infaz kurumlarındaki insanlar da bizim insanımızdır. Onları kazanmak bizi sevindireceği gibi kaybetmek ise bizi ziyadesiyle üzecektir. Dini, ahlaki ve milli eğitimi alıp bunu içselleştiren her bir tutuklu ve hükümlü, bizim için topluma kazandırdığımız bir fert ve değerdir. Burada yürütülen manevi rehberlik hizmetlerini bu anlayışla değerlendiriyor ve önemsiyoruz” diye konuştu.

KONYA CEZAEVİNDE ÜNİVERSİTE OKUYAN 8 HÜKÜMLÜ VAR

Bugün 311’in üzerinde hükümlü ve tutuklunun Açık Öğretim Okulu ve Açık Öğretim Lisesine 8 Hükümlünün Açık Öğretim Fakültesine kaydının yapıldığına dikkat çeken Başsavcı Halil İnal, “Bunun yanı sıra; 2022-2023 eğitim öğretim yılında, Ceza İnfaz kurumumuzda saya, ayakkabı montajı, tekstil, bilgisayar, aşçılık, dolgu bebek, satranç, Arapça ve matematik destek kursları açılmakta ayrıca hükümlü ve tutuklumuz saya atölyesi, ayakkabı dikim ve montaj atölyesi ile tekstil atölyemizde uygulamalı olarak iş öğrenmekte yapılan sınavlar sonucunda başarılı olanlar kalfa ve ustalık unvanları ile tahliye edilmektedirler. Bu yıl 387 hükümlü tutuklu söz konusu kurslara alınmıştır” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-08.jpeg

HAFIZLIK EĞİTİMİ 5 YILDIR SÜRÜYOR

“Adalet Bakanlığımız Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığımız arasında 2019 yılında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim birimimizin koordinesinde kurum vaizlerimiz burada hizmet vermektedir” diyen Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, “Şu an itibariyle 6 erkek vaizimiz ve bayanlar bölümünde de 1 bayan vaizemiz olmak üzere toplam 7 vaizimiz ile din ve manevi rehberlik hizmetleri yürütülmektedir. Bu hizmetler; Kur'an-ı Kerim Eğitimi Dersleri, Oda Sohbetleri, Hükümlü ve tutuklularımızın vaizlerimizle birebir görüştürülmesi, Konya İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen dini içerikli yarışmalar, 5 yılı aşkın süredir devam eden Hafızlık Eğitimi şeklinde verilmektedir” dedi.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-09.jpeg

YAŞAYAN VE YÜRÜYEN KUR’AN OLDULAR

Hükümlüleri topluma kazandırmak adına yapılan faaliyetlerin sonuçlarını da paylaşan Başsavcı İnal, “Ceza infaz kurumumuzda halen 8 hükümlü ve tutuklu ile devam eden hafızlık çalışmaları neticesinde ilk olarak 2019 yılında A. G. T. arkadaşımızı, sonrasında 2020 yılında Suriye İdlib doğumlu H. E. A., Kur’anı Kerim’i cezaevi şartlarında ezberleyerek hafızlığını tamamlamış, pandemi döneminde 2 hükümlümüz M. K. ve M. Ö. hafızlığını tamamlamış , bu gün ise hükümlülerimiz M. A., S. D. ve H. K'nin yaşayan ve yürüyen Kur’an olarak nitelendirilmeye hak kazanmasına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Peygamber Efendimizin en büyük mucizesi Kur’andır. Peygamberimiz kalpleri onunla fethetti, gönülleri onunla nurlandırdı, insanlığı onunla hidayete ulaştırdı. Onu okumak, dinlemek, onunla amel etmek başlı başına bir ibadettir.

Bu süreçte ‘Kur’ana hizmet şereftir’ düsturu ile sürece maddi ve manevi katkı sunan, destekleyen İl Müftümüze, ceza infaz kurumu müdürümüz ve personelimize, cezaevi vaizlerimize ve katkı sunan diğer tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

CEZAEVİ EĞİTİM EVİNE DÖNÜŞTÜ

Devletin ulusal düzeyde temel eğitim politikası olan Hayat Boyu Eğitim politikasının önemine değinen Vali Vahdettin Özkan; “Hayat boyu eğitim dediğimiz zaman sadece okullarda değil hayatımızın her alanında eğitime erişilebilir bir ortamın oluşturulması ilk etapta akla geliyor. Burada da hayat boyu eğitimin çok önemli örneklerinden birisini görmekteyiz. Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin eğitim hizmetine erişebilir olmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulamak istiyorum. Öncelikle hafız olan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Emek veren bütün hocalarımıza, kurum temsilcilerimize, Adalet Bakanlığımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-15-2.jpeg

İNSANA ASIL KİMLİĞİNİ KAZANDIRIYOR

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şahin KONDİ de; “Cezaevlerimizde Kuran-ı Kerimin ezberlenmesi, insanın asıl kimliğini kazandıran, insanı olgunlaştıran kuran eğitiminin, din eğitiminin verilmesi hepimizi mutlu ediyor, hepimizi sevindiriyor. Buradaki arkadaşlarımızın hafız olmasında, burada din hizmetleri alınmasında emeği geçen bütün hocalarıma, meslektaşlarıma, Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza, Sayın İl Müftümüze ve protokole teşekkür ederim” dedi.

whatsapp-image-2023-07-27-at-17-05-14-1.jpeg

3 HÜKÜMLÜ İCAZET BELGESİ ALDI

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kuran-ı Kerimi ezberleyerek hafızlıklarını tamamlayan 3 hükümlünün icazet belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene ; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şahin Kondi, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Deniz Köse, Konya İl Müftüsü Dr. Ali Öge, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ramazan Okur, Ali Eğri, Cezaevi Müdürleri ile cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.