Charles Lloyd ve Jason Moran'dan caz konseri

Charles Lloyd ve Jason Moran'dan caz konseri
Caz tutkunlarının merakla beklediği konser, 13 Mayıs’ta İş Sanat’ta gerçekleşecek

İSTANBUL (AA) - Saksafonun duayen icracılarından Charles Lloyd, ünlü piyanist Jason Moran ile özel bir konser için İstanbullu müzik severlerle bir araya gelecek.

İş Sanat’ta gerçekleşecek konser, caz müziğinin efsanelerinden olarak tanımlanan Charles Llyod ve Moran’ın dinamik doğaçlamaları ve müzikal deneyimini yansıtan icralarını müzik severlerle buluşturacak.

1967'de Amerikan müzik dergisi Down Beat tarafından “Yılın Caz Sanatçısı” seçilen Lloyd, 50 yılı aşan olağanüstü bir kariyere sahip. Carlos Santana’nın deyimiyle “gerçek bir uluslararası değer” olan 77 yaşındaki efsanenin uzun soluklu duo partneri Jason Moran ise günümüzün en ilham veren piyanistleri arasında yer alıyor.

Post-Bop, avangart caz, blues, klasik müzik, hip hop gibi türleri buluşturduğu çalışmalarıyla eleştirmenlerden övgü toplayan Moran, Greg Osby, Steve Coleman, Joe Lovano, Von Freeman, Ravi Coltrane, Ron Miles, Stefan Harris gibi ünlü müzisyenlerle özel projelere de imza attı. Bu projelerle eleştirmenlerin ve müzik severlerin beğenisini toplayan Moran, aralarında Caz Gazetecileri Birliği’nin “Gelecek Vadeden Caz Sanatçısı”nın da bulunduğu çok sayıda ödül aldı.

Caz tutkunlarının merakla beklediği konser, 13 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.