Chomsky: Türkiye'nin rolü kritik

Chomsky: Türkiye'nin rolü kritik
ABD'li düşünür Noam Chomsky, BM'deki gazetecilere Kobani'de yaşananları değerlendirdi.

ABD'li düşünür Noam Chomsky Filistin Halkının Ayrılmaz Haklarının Kullanılmasına İlişkin Komite'nin Birleşmiş Milletler’de düzenlediği toplantılara katıldı. BM'deki gazetecilere açıklamalarda bulunan Chomsky, Kobani’de yaşananları değerlendirdi. 

Kobani’de yaşananları “şok edici” olarak nitelendiren ünlü düşünür, Türkiye’nin PKK’ya karşı düzenlediği hava operasyonundan da söz etti. Chomsky, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu şok edici bir durum. Bu sabah okuduğumuz gazetelerde Türk ordusunun Türkiye’deki Kürtlere karşı düzenlediği askerî operasyonu okuduk; Kürtlerin katliam tehlikesiyle karşı karşıya oldukları sınırdan birkaç kilometre uzaktaki IŞİD’e karşı değil.

'TÜRKİYE'NİN ROLÜ ÇOK KRİTİK'

Birleşmiş Milletler’de bir şeyler yapılmalı, güçlü bir karar alınmalı ateşkes için. Güç kullanımını uygulamak zor, ancak Kobani’yi büyük sonuçları olacak ve IŞİD’in yapacağı bir katliamdan korumak için bu uygulanabilir."

Chomsky, Kobani çevresindeki IŞİD hedefleriyle mücadelede yapılması gerekenlerde Türkiye'nin önemini de vurgulayarak, "Kürt bölgesindeki kasabanın stratejik önemi çok açık ve Türkiye’nin rolü çok kritik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.