Chp Adana Milletvekili Özdiş:

Chp Adana Milletvekili Özdiş:
"AKP, kurumsal olarak FETÖ'ye karşı görünse de adı hala FETÖ ile anılan isimlerden faydalanmaya devam mı etmektedir"

TBMM (AA) - CHP Adana Milletvekili ve TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, "AKP, kurumsal olarak FETÖ'ye karşı görünse de adı hala FETÖ ile anılan isimlerden faydalanmaya devam mı etmektedir?" sorusunu sordu.

Özdiş, partisinin Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele ye değindi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele ettiğini söyleyen AK Parti hükümetinin, geçmişten bu yana adı FETÖ ile anılan bir çok ismi önemli görevlerde tutmaya devam ettiğini ileri süren Özdiş, buna rağmen hayatı terör örgütleriyle mücadeleyle geçmiş kişilerin gözaltına alındığını, tutuklandığını savundu.

Özdiş, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'nin 2003 yılından 2015 yılı sonuna kadar Bank Asya'nın avukatlığını yaptığını iddia ederek, bu iddialardan AK Parti'nin de rahatsız olduğunu öne sürdü.

İbrahim Özdiş, "Fikret Yeni, mutlaka suçludur demiyoruz. Bu yargının işidir. Ancak kamuoyu vicdanı yaralıdır. Yoksa AKP-FETÖ iş birliği şekil değiştirerek sürmekte midir? AKP kurumsal olarak bugün FETÖ'ye karşı görünse de adı hala FETÖ ile anılan isimlerden faydalanmaya devam ederek ileride şartların değişmesi halinde FETÖ ile yeniden iş birliği için kapıyı aralık mı bırakmaktadır? FETÖ ile mücadele kriterleri nedir?" değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu bir koalisyondur diyoruz"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdiş, siyasi partiler arası ittifaklara olanak sağlayan kanun teklifine ilişkin soruya, "16 Nisan referandumundan önce AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan koalisyonların son bulacağını söylemişti. Biz ilk aşamada, bu bir koalisyondur diyoruz. AKP Genel Başkanı'nın ve onun payandası olan Sayın Bahçeli'nin kendi kendini inkarının sonucu olarak değerlendiriyoruz." karşılığını verdi.

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilere yönelik gözaltılar olduğunun ifade edilerek değerlendirmesinin sorulması üzerine de Özdiş, AK Parti'nin kendisine muhalif tüm kesimlere yönelik bir cadı avı yürüttüğünü iddia etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.