Chp Ankara Milletvekili Hakverdi:

Chp Ankara Milletvekili Hakverdi:
"Ankara'da 19 futbol sahası büyüklüğünde bir arsa, düşük bedelle Söğüt İnşaat'a satıldı. Söğüt İnşaat, savcı, hakim ve bürokratların kurucu üyesi olduğu bir kooperatife burayı tescil ettirdi. Burada çok ciddi vurgun var"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara'da şehrin göbeğinde, 19 futbol sahası büyüklüğünde bir arsanın düşük bedelle Söğüt İnşaat'a satıldığını, inşaat firmasının ise savcı, hakim ve bürokratların kurucu üyesi olduğu bir kooperatife burayı tescil ettirdiğini savunarak, "Burada çok ciddi vurgun var." dedi.

Hakverdi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara'da çok değerli bir arsanın hikayesini paylaşmak istediğini söyledi.

Etlik'te yapımı devam eden "şehir hastanesinin yanında, iki alışveriş merkezinin arasında, şehrin göbeğinde, caddeye 1 kilometre cephesi olan 141 bin 966 metrekarelik arsanın, son 8 yılda 4 imar değişikliğine uğradığını" belirten Hakverdi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde 5. değişikliğin gündeme geleceğini savundu.

Hakverdi, 19 futbol sahası büyüklüğündeki bu arsanın, emsalinin Haziran 2016'da 2 olarak belirlendiğini, yüksekliğin serbest bırakıldığını, konut, ticaret, otel kullanımı amacıyla AK Parti'li üyeler tarafından imar değişikliğinin kabul edildiğini ileri sürdü.

Asıl değeri 2,5 milyar lira olan bu arsanın, belediye kararıyla 15 Haziran 2017'de, 430 milyon lira bedelle, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihalelerinin neredeyse tamamını alan Söğüt İnşaat'a satıldığını anlatan Hakverdi, Söğüt İnşaat'ın daha sonra belediyeye başvurarak arsanın S.S Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifine tescilini istediğini öne sürdü.

Söğüt İnşaat'ın yapı kooperatifiyle kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığını ifade eden Hakverdi, buraya yaklaşık 2 bin 500 konut inşa edileceğini, en kötü dairenin 1 milyon lira değerinde olacağını iddia etti.

Hakverdi, kooperatif üyelerinin her bir daire için 385 bin lira ödeyeceğini öne sürerek, kooperatifin kurucu üyeleri arasında yüksek yargı mensupları ile bürokratların olduğunu söyledi.

Hakverdi, şunları kaydetti:

"Bunları tek başına Söğüt İnşaat da yapardı, ekonomik gücü vardı. Neden bu kooperatife verdiler. Melih Gökçek, 2002'den beri hakkında çok sayıda şikayet olmasına rağmen her birinde takipsizlik aldı. Yüksek yargı organlarının başkanları çay toplamıyorlar çok ciddi buradan rant toplamışlar. Burada çok ciddi vurgun var. Yeni belediye başkanı, bu pisliğin temizlenmesine el atsın."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.