CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:
"Mülteci kamplarının sorumlusu ve kurucusu olan AFAD ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. AFAD yöneticileri derhal yargılanmalıdır"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, AFAD ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Mülteci kamplarının sorumlusu ve kurucusu olan AFAD'ın yöneticileri derhal yargılanmalı, sorgulanmalıdır." dedi.

İrgil, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, toplumun, Karaman'daki cinsel istismardan sonra büyük sarsıntı yaşadığını, bu olaydan sonra çocuk istismarları hatta tecavüzlerine ilişkin haberlerin arka arkaya patlak verdiğini söyledi.

Gaziantep'teki Nizip mülteci kampında 30 çocuğa tecavüz edildiğine dair çıkan haberleri gösteren İrgil, bu olayın eylülde yaşandığını, örtbas edilmek istendiğini, ortaya çıkmasının yaklaşık 10 ayı bulduğunu ileri sürdü.

İrgil, girişinde "Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkeye hoş geldiniz" yazan kampı, 23 Nisan'da Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyaret ettiğini anımsattı.

Sosyal medya olmasa, toplumun büyük bölümünün bu tür olayları duymadığını savunan İrgil, şu ifadeleri kullandı:

"Kurumlar ve insanlar suçlanabilir ama çocuk istismarlarında, kepazeliklerin temelinde, kifayetsiz, yetersiz, doyumsuz ve eğitimsiz insanların belli yerlere, görevlere atanması var. Bu kampların sorumlusu ve kurucusu olan AFAD ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. AFAD yöneticileri derhal yargılanmalı, sorgulanmalıdır. AFAD çiftlik olmuştur, bunun en önemli bulgularından biri, bu kamplardır. Bu kamplarda yapılan yolsuzlukların, kepazeliklerin haddi hesabı yok. Bugün Nizip'te irin patlamış, ilk rezillik ortaya çıkmıştır, devamı gelecektir. Bu kamplarda görevlendirilen niteliksiz, kifayetsiz adamlar bu çocuklara tecavüz etmekte, en önemlisi bunları koruyamamaktadır. Bu nedenle AFAD'ın sorumlu olduğunu düşünüyoruz, bu konuda mutlaka soruşturma açılmalıdır. Bu ülke, kendi çocuklarını koruyamadığı gibi kendine sığınan mülteci çocuklarını da koruyamamaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.