CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:
"Bursa'da ulaşım anlayışı, yanlış politikalar nedeniyle ulaştırmaz bir anlayışa dönüşmüştür"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bursa'da ulaşım anlayışı, yanlış politikalar nedeniyle ulaştırmaz bir anlayışa dönüşmüştür" dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, sütün artık sudan daha ucuz hale geldiğini ifade ederek, buna dikkat çekmek için süt içti.

Bursa'da uygulanan ulaşım politikalarının iflas ettiğini savunan Sarıbal, "Bu rezalete bir an önce son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bursa'da halktan kopuk, bilimi öngörmeyen, sadece rantı ve kent rantının belirli odaklar tarafından paylaşılması üzerine ne yazık ki bir ulaşım sıkıntısı, rezaleti yaşıyoruz. Bursa'da ulaşım anlayışı, yanlış politikalar nedeniyle ulaştırmaz bir anlayışa dönüşmüştür." diye konuştu.

Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediyesine, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve meslek odalarıyla ortak şekilde kentin ulaşım master planını hayata geçirmesi çağrısında bulundu.

Basın toplantısında, köy enstitülerinin 76'ncı kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsatan Sarıbal, "Köy enstitüleri, bu ülkenin yurtseverlerini yetiştirdi. Köy enstitülerinden mezun olan öğretmenler, bu ülkenin laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temsilcileri ve sembolleriydi. Hala hayatta olanlar bu direnci, yurtseverliği sürdürmekteler." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.