Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:

Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:
"AKP iktidarı döneminde pamuk ekim alanları yüzde 40 oranında daralmıştır"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AK Parti iktidarı döneminde pamuk ekim alanlarının yüzde 40 oranında daraldığını söyledi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 2016 yılında, tarım sektöründe son 20 yılın en kötü döneminin yaşandığını ifade etti.

Bu kapsamda pamukta da üretimin düştüğüne, ithalatın arttığına dikkati çeken Sarıbal, dünyada 33,4 milyon hektar alanda pamuk ekimi yapıldığını ve 25,8 milyon ton lifli pamuk elde edildiğini anlattı. Sarıbal, Türkiye'nin dünya pamuk üretiminde 7. sırada olduğunu aktardı.

2002 yılında 721 bin hektar olan pamuk ekim alanının, 2015 yılında 434 bin hektara düştüğünü dile getiren Sarıbal, "AKP iktidarı döneminde pamuk ekim alanları yüzde 40 oranında daralmıştır. 2002 yılında 988 bin ton olan lif pamuk üretimi 2015 yılında 738 bin tona düştü, yani yüzde 25 oranında geriledi." diye konuştu.

Sarıbal, Türkiye'de pamuk üretimi yeterli seviyeye getirilemediğini, tüketimdeki artışın da beraberinde ithalatı getirdiğini, 2003-2016 yılları arasındaki AK Parti iktidarı döneminde 10 milyon tonu aşkın lif pamuk ithalatı yapıldığını ve karşılığında 17 milyar dolar ödendiğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.