Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:

Chp Bursa Milletvekili Sarıbal:
"Taşeron sözleşmeli personel, çağdaş köledir"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Taşeron sözleşmeli personel, çağdaş köledir." dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınma sözü verildiğini anımsatarak, işçi statüsünde, sözleşmeli ya da taşeron firmalarda çalışan tüm mimar ve mühendislerin kadroya alınmasını talep etti.

Belediye ve diğer kamu kurumlarında çalışan farklı statüdeki mimar ve mühendislerin kadroya alınmalarının çalışanlar arasında eşitlik sağlayacağını ifade eden Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taşeron sözleşmeli personel, çağdaş köledir. Yalnızca mimar ve mühendisler için değil, uygar bir ülkede tüm çalışma alanlarında 'eşit işe eşit ücret' talebini en doğal insan hakkı olarak görmekteyim. Taşeron sözleşmeli çalışanlar aynı işi yapmalarına karşılık diğer statülerde çalışanlara kıyasla olumsuz koşullarda çalıştırılmakta, yüzde 30-50 oranında daha az ücret almaktadır. Sözleşmeleri her yılın sonunda farklı bir şirket üzerinden yenilenerek kıdem tazminatı hakları gasp edilmektedir. Kadrolu çalışanlardan daha fazla mesai yapmalarına karşılık mesai ücreti almamakta ve kamu personeli mevzuatına aykırı bir şekilde imar uygulamalarında kritik belgelere imza atabilmektedir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.