CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:
"(Kimlik bilgilerinin sızdırılması) 2004-2009 arasında seçmen verilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Seçmen takibiyle ilgili CHP'nin 'e-seçmen' sistemi var ve seçmen buraya kimlik numarasıyla

SİVAS (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, "2004-2009 arasında seçmen verilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Seçmen takibiyle ilgili CHP'nin 'e-seçmen' sistemi var ve seçmen buraya kimlik numarasıyla girerek nerede oy kullanacağına bakar, bu kadar." dedi.

CHP Sivas İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksünger, ülkenin en büyük sorununun dünyayla entegrasyonunun kopması olduğunu savundu.

Türkiye'de taciz ve tecavüzlerin arttığını iddia eden Aksünger, "Suç oranları arttı ve uyuşturucu kullanım oranları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Toplumda dezenformasyonu aşmış, çürümeye doğru yüz tutmuş işler var." diye konuştu.

- "Sistemi 2013'te açtık"

Aksünger, kimlik bilgilerinin sızdırılmasına da değinerek şunları kaydetti:

"2004-2009 arasında seçmen verilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Seçmen takibiyle ilgili CHP'nin 'e-seçmen' sistemi var ve seçmen buraya kimlik numarasıyla girerek nerede oy kullanacağına bakar, bu kadar. Adalet Bakanı, buranın üzerinden alındığını söylüyor. Bu veriler, 2009 ve öncesinden. Biz, bu sistemi 2013'te açtık, biz de öyle bir veri yok zaten. O zaman birisi yalan söylüyor. 2009 yılında bize verdikleri veriler gibi 30 partiye de bu verileri verdiler. Bu veriler, MERNİS'te, bakanlıklarda ve TÜİK'te de var. Yüksek Seçim Kurulu, tüm seçim kurullarına bu verileri verdi, AK Parti'de de var."

Hükümetin politikalarını da eleştiren Aksünger, daha sonra partililerle görüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.