CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:
"Bizim devlet adamlarımıza kimse hakaret edemez, bunda hemfikiriz"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Bizim devlet adamlarımıza kimse hakaret edemez, bunda hemfikiriz." dedi.

Partisinin Kahramanmaraş il başkanlığını ziyaret eden Aksünger, burada basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili soruya Aksünger, "Bizim devlet adamlarımıza kimse hakaret edemez, bunda hemfikiriz. Ama Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakaretler orada duruyor. Onlarla uğraşanlar şu an yok. 60'a yakın konu var. Avrupa'ya başvurulmuş ama kimse gündem yapmıyor. Ama bizim için Recep Tayyip Erdoğan sonuçta bu memleketin cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk'te bu memleketin cumhurbaşkanıydı. Bu bakımdan baktığınızda hakaret içeren şeyler yapılmamalı." diye konuştu.

Aksünger, 17-25 Aralık davalarının birbirinden farklı olduğunu savunarak, Rıza Sarraf davasının Türkiye açısından hukuki bir dava olmaktan çıkarak, siyasi şantaja dönüştüğünü ileri sürdü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.