Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok:
"Birileri yıllar öncesinde atılmış tweetler üzerinden karalama kampanyası üretmeye çalışırken, biz İstanbul için il başkanımızın çalışmalarıyla iftihar ediyor olacağız ve İstanbul'u alacağız"-"Hayvana şiddet olan yerde insana şiddet vardır. Suçla mücadele

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik eleştirilerle ilgili, "Birileri yıllar öncesinde atılmış tweetler üzerinden karalama kampanyası üretmeye çalışırken, biz İstanbul için il başkanımızın çalışmalarıyla iftihar ediyor olacağız ve İstanbul'u alacağız." dedi.

Altıok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hayvan haklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son bir yılda milyonlarca hayvanın yaşam hakkının ihlal edildiğini, kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını anlatan Altıok, buna karşın bu eylemleri nedeniyle sadece 229 kişiye idari para cezası verildiğini bildirdi.

Yasalara göre sahipli hayvanların mal kapsamında olduğunu, sahipsizlerin ise mal dahi sayılmadığını belirten Altıok, şöyle devam etti:

"Hayvana şiddet olan yerde insana şiddet vardır. Suçla mücadelenin ilk basamağı hayvanlara yönelik istismar ve her türlü şiddetin durdurulmasını sağlamak olmalıdır. Şiddet yayılmacıdır, şiddetin temayülü tedavi edilmeli ve genellenmelidir. Hayvan haklarını savunmadan insan haklarının korunmasından asla söz edemeyiz. Bu nedenle toplumsal şiddeti önlemek, şiddetin meşrulaştırılmasının önüne geçebilmek adına hayvanların haklarını koruyacak gerekli düzenlemelerin en hızlı şekilde yapılması gerekir."

Altıok, hayvan haklarına yönelik geçmişte hazırladıkları kanun tekliflerinin Meclis gündemine alınmadığına işaret ederek, bu konudaki girişimlerini yineleyeceklerini aktardı.

Hayvanlarla ilgili kanunun adının "Hayvan Hakları Kanunu" olarak değiştirilmesi, onlara yönelik işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması ve bu suçlarla ilgili 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilmesi gibi önerileri bulunduğunu belirten Altıok, hayvanların ve tüm canlıların korunduğu iyileşen ve sevgi dolu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

-"Bilinç ve farkındalık önemli"

Altıok, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İstanbul'da bir hastanenin, kendilerine başvuran çocuk yaştaki hamilelerle ilgili gerekli makamlara bildirimde bulunmadığına ilişkin haberlerin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Altıok, kadın ve çocukların yoğun şekilde eşitsizlik, haksızlık ve hak ihlalleri ile karşı karşıya olduğunu savundu.

Cezasızlığın ihlalleri artırdığına değinen Altıok, bunu engellemek için yasal çalışmaların yanı sıra bilinç ve farkındalık yaratmanın da gerektiğini söyledi.

Altıok, "Her şeyden önce kadın ve çocukların üzerinde bu tahakkümü kuran erkekleri yetiştiren kadınlar, daha bilinçli olsunlar istiyoruz. Tüm erkekler; kadın ve çocukları savunmayı sadece kadınlara bırakmasınlar istiyoruz." ifadesini kullandı.

-"Özel hayat ifşasına kadar varan bir panik gözlemliyorum"

Partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik eleştirilerin de sorulduğu Altıok, Kaftancıoğlu'nun seçilmiş bir başkan olduğuna dikkati çekti.

Altıok, "İl Başkanımızın seçilmesinin ardından; 2012 yılına kadar giderek, özel hayat ifşasına kadar varan bir panik ve kaygı gözlemliyorum iktidarda. Yolumuz İstanbul için, Türkiye için çalışmaktır. Bundan sonrası gayet net ve açıktır. Birileri yıllar öncesinde atılmış tweetler üzerinden karalama kampanyası üretmeye çalışırken, biz İstanbul için il başkanımızın çalışmalarıyla iftihar ediyor olacağız ve İstanbul'u alacağız." dedi.

Bir gazetecinin, "Aylin Nazlıaka'nın partiden atılmasıyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı, Atatürk resminin duvardan indirilmesiyle ilgili. Ona ilişkin bir fotoğraf dolaşıyor. Sizin odanızda çekilmiş arkanızdaki duvarda da Atatürk resmi görülmüyor" sözleri üzerine Altıok, bu konuyla ilgili açıklamaları 2,5 yıl önce yaptığını, o dönemde partinin de gerekli araştırmaları tamamlayarak sonuca vardığını aktardı.

Bir cumhuriyet kadının Atatürk'e bağlılığının asla sorgulanamayacağını dile getiren Altıok, kendisinin de bir cumhuriyet kadını olduğunu vurguladı. Altıok, bu tür konuların yeniden gündeme getirilmesinin CHP'yi karalamak, milletvekillerini yıpratmak amaçlı olduğunu öne sürdü.

Altıok, olası Afrin operasyonu ile ilgili soruya yanıt verirken de savaş ve çatışma ortamlarının en çok kadın ve çocukları etkilediğine dikkati çekti.

Afrin konusunda sürecin çok hassas olduğunu belirten Altıok, CHP'nin her zaman barıştan ve diplomasiden yana durduğunu, ancak konunun siyasi boyutuyla ilgili açıklamaları ilgili genel başkan yardımcılarının yaptığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.