Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Altıok:
"AKP-MHP ittifakının, YÖK ve üniversite içinde de uygulanmaya başladığını görüyoruz"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, AKP-MHP ittifakının, YÖK ve üniversite içinde de uygulanmaya başladığını savundu.

Altıok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında YÖK'ün, tamamen iktidarın güdümü altına girdiğini, üniversitelerin ise "AK Parti Genel Başkanı'nın atadığı rektörlerle birlikte AK Parti teşkilatı haline geldiğini" öne sürdü.

AK Parti-MHP ittifakının, YÖK ve üniversite içinde de uygulanmaya başladığını ileri süren Altıok, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzacı akademisyenlerin cezalandırılması gerektiği talimatıyla Türkiye genelinde açılan soruşturmaların hukuksuz şekilde devam ettiğini" savundu.

Altıok, 9 Eylül Üniversitesinde 12 öğretim elemanı hakkında başlatılan soruşturmanın şu ana kadar 3 farklı rektör, 4 farklı komisyon ve 12 farklı soruşturmacı eskittiğini söyledi. YÖK'ün barış akademisyenlerine yönelik ısrarla ceza verilmesi isteminin, siyasi bir talimat aldığı sonucunu gösterdiğini iddia eden Altıok, şunları kaydetti:

"Çocuklar ölmesin, sivillerin hak ve özgürlükleri çiğnenmesin demek sadece akademisyenlerin değil başta siyaset üreten bizler olmak üzere bu ülkede yaşayan aklı başında herkesin vicdani ve ahlaki sorumluluğudur.

Demokratik dünyadaki akademik özgürlük fikri, fikir ve düşünce özgürlüğünün doruk noktasıdır. 15 Temmuz sonrası yapılan OHAL darbesiyle üniversitelerin kurumsal özerkliği tümüyle ayaklar altına alınmış, disiplin yönetmeliği değiştirilip 12 Eylül döneminde daha ağır hale getirilmiş, YÖK'e rektörler istediği kişiyi herhangi bir soruşturma olmaksızın işten atma yetkisi verilmiştir. Bu durum ne Türkiye'nin akademik ve bilimsel hayatı için ne de demokrasi için sürdürülebilir değildir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.