CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"İçinde bulunduğumuz dönemin, son 900 yılın en kurak dönemi olduğunun farkına vararak suyumuza sahip çıkmalıyız"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "İçinde bulunduğumuz dönemin, son 900 yılın en kurak dönemi olduğunun farkına vararak suyumuza sahip çıkmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Budak, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile Elektrik Mühendisleri Odası 45'inci Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Buradaki konuşmasında, Türkiye'nin ağır bir baskı ortamı altında, nefes alınamaz noktaya sürüklendiğini savunan Budak, "Bu baskı ortamında demokratik kitle örgütlerinin çok azı ayakta kalabildi. Elektrik Mühendisleri Odası, bunların başında geliyor. TMMOB'a bağlı odaların, demokrasinin kaleleri olduğunu biliyoruz." görüşünü dile getirdi.

Elektrik Mühendisleri Odasının çalışmalarından yararlandıklarını ve bundan sonra da işbirliği içinde olmaya gayret edeceklerini vurgulayan Budak, Türkiye'de enerjinin, en sorunlu alanlardan biri olduğunu kaydetti.

Enerji üretiminde çevre-enerji dengesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, "İktidar ve yandaşları, kendilerine kaynak yaratmak için suya el atmış durumdalar. Küçük küçük HES'lerle her yer tahrip ediliyor. Bütün akarsuların yönleri değiştiriliyor. Sağlanan enerji ile kaybedilen doğa arasında uçurum var. İçinde bulunduğumuz dönemin son 900 yılın en kurak dönemi olduğunun farkına vararak suyumuza sahip çıkmalıyız." görüşlerini savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.