CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı:Konya, Üretim Ve Tarımda Önemli Bir İldir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı:Konya, Üretim Ve Tarımda Önemli Bir İldir
Konya’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı sanayici ve iş dünyasını ziyaret ederek, Konya’nın üretimde ve tarımda önemli bir şehir olduğunu ve pandemide de az etkilendiğini söyledi

Konya’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı sanayici ve iş dünyasını ziyaret ederek, Konya’nın üretimde ve tarımda önemli bir şehir olduğunu ve pandemide de az etkilendiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya İl Başkanvekili Bekir Yaman ve Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu Konya’daki STK’ları, sanayici ve işadamlarını ziyaret ederek, ekonomik ve pandemi sürecinde yaşanılan sorunlar hakkında bilgi aldı. CHP’li heyet ziyaretler çerçevesinde ASKON Konya Şubesi Başkanı Atilla Sinacı ve yönetim kurulu üyeleriyle MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti.

KONYA, ÖNEMLİ BİR ŞEHİRDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “ Konya’da iki süren ziyaretlerimizde Konya’nın üretim ve tarım girdileri açısından önemli bir şehir olduğunu gördük. Bir ticaret, sanayi ve üniversite kenti kimliğine kavuşmuştur. Konyalı iş insanları ve sanayicileriyle buluşarak sorunları hakkında bilgi edindik. Ekonomide ve dış ilişkilerde ayrı bir politika izlenmemelidir. Hele ideolojik davranılmaz. Ülkemizin çıkarları yönünde bir politika takip edilmelidir. Ülkemiz ve halkımız kazanmalı anlayışı olmalıdır. Önceki hükümetler dönemine göre ülkemizin itibarı iyi değildir. Bu üzücü bir durumdur. Ülkemizin itibarını yükseltmemiz gerekiyor. Suudi Arabistan’ın Türk mallarına karşı yapmış olduğu boykot yanlıştır. Doların yükselişi iyi değildir. Genel anlamıyla piyasayı olumsuz etkiliyor. Umarım ekonominin genel gidişatı ve pandemi sürecindeki sorunları iktidar çözer. Ülkemiz rahatlar. Konya’nın ekonominin iyi gitmemesinden ve pandemi sürecinden ağır hasar gören bir il olmadığını gördük. Ancak Pandemiden etkilenen sektörlere acil destek ve teşvikler verilmelidir. İş dünyasının beklentisinin bu yöndedir. Bizleri kabul eden Konyalı sanayici ve işadamlarıyla birlikte STK temsilcilerine de teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.  

SUUDİ ARABİSTAN’IN TÜRK MALLARINA KARŞI YAPTIĞI BOYKOT YANLIŞTIR

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Suudi Arabistan’ın Türk mallarına karşı yaptığı boykotun anlaşılır bir yanı yoktur. Umarız bu yanlış tutumunun farkına varır. Boykottan vazgeçer. Ülkemizde ekonomi iyi değildir. pandemi sürecinde esnaflarımız ve vatandaşlarımızın sıkıntıları da çoktur. Esnaflarımıza ve iş dünyasına destekler verilmelidir.” dedi.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZECEKTİR

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş da, “Ülkemizdeki sistemle meclisteki milletvekilleriyle bakanların bağı kesilmiştir. Hâlbuki parlamenter sistemde bakanlarda milletvekillerinden seçilirdi. Şimdi ise, dışarıdan atanıyor. Ülke sorunları mecliste ele alınmadığı için çözülemiyor. Bu sorundan kurtulmak için güçlendirilmiş bir parlamenter yapısına geçilmelidir. Bu sayede bakanlarda hesap verebilir. Ülkemizin sorunlarının çözümü hızlanır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.