CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
" (CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesi) Olayı kınıyorum ve lanetliyorum. Gerçekten kabul edilebilir bir olay değil. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir" - "Biz başından beri söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesine ilişkin, "Olayı kınıyorum ve lanetliyorum. Gerçekten kabul edilebilir bir olay değil. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir." dedi.

Torun, partisinin bir otelde düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seyit Torun, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesiyle ilgili soru üzerine, "Türkiye gittikçe geriliyor. Türkiye gittikçe de gerginleşiyor ve ayrışıyor. Bir il başkanını sokak ortasında güpegündüz, üstelik kameraya çekerek darp etmek bir güç gösterisidir ve meydan okumadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Olayı kınıyorum ve lanetliyorum. Gerçekten kabul edilebilir bir olay değil. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, Türkiye'nin bu gerginliği kaldıramayacağını ileri sürerek, "Olayın failleri bulundu ve yargılanacak ama bunun başka bir tedbirinin de alınması lazım. Biz gerekeni yapacağız ama şunu açıkça söylüyorum. Bunlar kimden cesaret alıyor? Böyle bir olayı gerçekleştirme cüretini nereden alıyorlar? Bunların arkasında kim var? Ben bunların 2-3 kişi olduğunu düşünmüyorum. Bu mutlaka belli bir gücün yönlendirmesiyle yapılmıştır. Bunun takipçisi olacağız. Mutlaka ve mutlaka hukuk çerçevesinde gerekeni yapacağız." diye konuştu.

- Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmaları

Bir gazetecenin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik sorusu üzerine Torun, şunları söyledi:

"Biz başından beri söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep ediyoruz. Bunu kaç yıldan beri söylüyoruz. Kaldı ki milletvekili adaylık başvurusunda da bununla ilgili belgeleri verdik. Biz bakanları da içine alacak şekilde kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkede gerçekten amacına uygun bir düzenleme yapılacaksa en doğrusu bu. Diğer açıklamaların tamamı zamanı geçirme ve tribüne oynama ifadeleridir. Eğer samimi iseler gerçekten bu konuda dokunulmazlıkların kaldırılması adına bir adım atmak istiyorlarsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım."

Torun, Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına ilişkin de "Bu ülkede hukuk istiyoruz. Kim olursa olsun, ne yapmış olursa olsun. Eğer ortada bir suç varsa adaletin tecelli edilmesini istiyoruz. Geçmişte bize karşı olanlar dahi olsa onlar için de hukuk istiyoruz. Kısaca herkes için hukuk istiyoruz. O yüzden dikkatle davayı takip ediyoruz" ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.