CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Türkiye'de asgari ücretin bin 300 lira olmasında en büyük pay CHP'nindir. Bizim sayemizde asgari ücret bu seviyeye geldi. Bizim belediyelerimizde ise bin 500 liranın altında ücret yok"

AYDIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, asgari ücretin bin 300 lira olmasında en büyük payın partilerine ait olduğunu ifade ederek, "Bizim sayemizde asgari ücret bu seviyeye geldi. Bizim belediyelerimizde ise bin 500 liranın altında ücret yok." dedi.

Torun, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret ettikten sonra Belediye-İş Sendikası ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza törenine katıldı.

CHP'li belediyelerin zor şartlarda, başarılı hizmetler verdiğini söyleyen Torun, Çerçioğlu'na Aydın'daki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Torun, 15 yıl belediyecilik yaptığını belirterek, "Bir şehire hizmet, yol, su ve köprü yapabilirsiniz ancak gönül yapamazsanız başarılı olamazsınız. Özlem Çerçioğlu işte Aydın'da gönül yaptı ve başarılı oldu." diye konuştu.

CHP'li belediyelerin emek ve emekçiden yana olduğunu ifade eden Torun, "Türkiye'de asgari ücretin bin 300 lira olmasında en büyük pay CHP'nindir. Bizim sayemizde asgari ücret bu seviyeye geldi. Bizim belediyelerimizde ise bin 500 liranın altında ücret yok." ifadelerini kullandı.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Nihat Yurdakul da Özlem Çerçioğlu'ndan taşeronlaşmayı bitirmesini ve tüm işçileri sendikal örgütlenmeye teşvik etmesini istedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise görev süresi boyunca ilk toplu sözleşmesini imzaladığına dikkati çekerek, "Bu sadece bir toplu iş sözleşmesi değil, Aydın'a daha iyi hizmet edebilmenin protokolüdür. Büyükşehire dönüşeli henüz 2 yıl oldu, inşallah zamanla tüm Aydın'da taşeronlaşmayı bitireceğim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesine imza kondu.

- "Aydın Tekstil Fabrikası için oylama yapılacak"

Torun, belediyedeki törenin ardından merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimiyle 1954'te inşa edilen ve uzun süredir çalışmayan, il özel idaresinden Aydın Büyükşehir Belediyesine arazisiyle devri yapılan Aydın Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti.

Eski fabrika hakkında Çerçioğlu'ndan bilgi alan Torun, söz konusu alana Ege'nin en büyük belediyecilik projelerinden birinin yapılabileceğini söyledi.

Özlem Çerçioğlu ise 177 dönümlük fabrikanın tapu işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Alandaki ağaçlar ve binalar tescilli yapılar. Bu yüzden binalara ve ağaçlara dokunmamız mümkün değil. Binaları güçlendireceğiz ve restorasyonunu yapacağız. Daha sonra bu alanın nasıl değerlendirileceğini, Aydınlıların bu alanda neler görmek istediğini öğrenmek için kentin belirli noktalarına sandık koyacağız. Vatandaşlardan gelen istekler üzerine o alanı oluşturacağız. Anket ve oylama sonucunda Aydınlılar oraya ne yapılacağına karar verecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.