Chp Genel Başkan Yardımcısı Torun:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istemiyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "TBMM Başkanı İsmail Kahraman, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istemiyor." görüşünü savundu.

Torun, yazılı açıklamasında, yerel yönetimlerde FETÖ bağlantılarının, ranta yol açan imar yolsuzluklarının ve belediye meclisi kararlarının tüm yönleriyle araştırılması amacıyla 24 milletvekilinin imzasıyla bir araştırma önergesinin açılması için TBMM Başkanlığına başvurduklarını bildirdi.

Söz konusu başvurularının TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından İçtüzüğün 67. maddesi uyarınca iade edildiğini aktaran Torun, bu karara tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Kahraman'ın FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istemediğini ve tarafsız davranamadığını iddia eden Torun, "FETÖ devlete sızarken, en kritik makamları ele geçirirken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Belediye Başkanlarının, siyasilerin yakınları sanık sandalyesinde oturuyor. Türkiye'nin başına açılan bunca belanın sorumluları ortaya çıksın diyoruz. TBMM Başkanı iade kararını tekrar gözden geçirmeli." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.