CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir Cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir Cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesince Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Doğru Dürüst Hi̇zmet Yolunda 7. Gurur Yılı" etkinliğinde yaptığı konuşmada, siyasette ve belediyecilikte inanç, kimlik, yaşam tarzı ayırt etmeksizin toplumun herkesimine kucak açmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Yenimahalle Belediyesinin yönetim ve idare anlayışının Türkiye'nin geneline yayılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, parti olarak bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün gösterdiği kalkınma çabasının her dönem için örnek teşkil ettiğini ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk, 'savaş meydanlarında kazanılan zaferler yetmez, Cumhuriyetin devamlılığı için o zaferlerin ekonomik zaferlerle taçlandırılması lazım' diyor ve bunun mücadelesine giriyorlar. Kendi uçağını, kendi deniz altısını yapan, kendi fabrikalarını kuran, bütün ülkeyi demir ağlarla ören bir Cumhuriyet oluşturuyorlar." diye konuştu.

Yönetimde liyakatin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, yatırımların ve projelerin yürütülebilmesi için işin başına yakın akraba veya dostu değil, ehil kişilerin getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin Cumhuriyetin ilk yıllarında yurt dışına uçak ihraç eden bir ülke olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Biz şimdi bunu yapmak istiyoruz. Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir Cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Etkinlikte ayrıca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 7 yılda yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili sunum yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.