CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"Bugün gazetelerde, haber sitelerinde ağırlıklı olarak Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye Raporu var. Aynı zamanda Amerika Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Raporu var. İki rapor da Türkiye'nin aleyhine. Bu beni gerçekten çok üzüyor ve Türkiye

TRABZON (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gazetelerde, haber sitelerinde ağırlıklı olarak Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye Raporu ile Amerika Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Raporu'nun bulunduğunu belirterek, "İki rapor da Türkiye'nin aleyhine. Bu beni gerçekten çok üzüyor ve Türkiye bu tabloyu asla hak etmiyor." dedi.

Rize’de bugün ve yarın çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon Havalimanına gelen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Avrupa Parlamentosunun Türkiye Raporu'na ilişkin sorusu üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün gazetelerde haber sitelerinde ağırlıklı olarak Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen Türkiye Raporu var. Aynı zamanda Amerika Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Raporu var. İki rapor da Türkiye'nin aleyhine. Bu beni gerçekten çok üzüyor ve Türkiye bu tabloyu asla hak etmiyor. Demokrasimizi geliştirmek ve derinleştirmek zorundayız. Buradan çok açık ve net Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum: Türkiye'yi gelin hep birlikte el ele bu ayıptan kurtaralım. Türkiye'ye gerçek anlamda tam demokrasiyi getirelim. Türkiye bu tür raporlara karşı karşıya kalmasın.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra karayolu ile Rize'ye hareket etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.