CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:
"Seviyoruz birbirimizi, insanımızı seviyoruz, demokrasimizi seviyoruz, huzur içinde bir arada yaşamak istiyoruz"-"Hepinizin bu Cumhuriyete sahip çıkması lazım. Babalarımız, dedelerimiz kanlarını, gözyaşlarını dökerek bu güzel ülkeyi kurdular, biz de çocuk

RİZE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seviyoruz birbirimizi, insanımızı seviyoruz, demokrasimizi seviyoruz, huzur içinde bir arada yaşamak istiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Rize'nin Fındıklı ilçesinde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Daha sonra ilçe merkezindeki çay bahçesinde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşadığını belirterek, "Kimin yönettiği belli değil Türkiye’yi. El birliğiyle Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtarmak zorundayız. Laf aramızda bu ülkeyi, Türkiye’yi çıkmazdan kurtaracak olanlar da bu ülkenin kadınlarıdır." diye konuştu.

"Çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız, ülkenize de öyle sahip çıkacağınızı biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Benim sorumluluğum var çalışıyorum. Emin olun 24 saat azsa 25 olsa 25 saat çalışacağım. Bir günde kaç saat varsa emin olun çalışıyorum. Kendim için değil, ülkem için çocuklarımız için geleceğimiz için bağımsızlığımız için huzur içinde yaşamak için çalışmak zorundayız." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, anayasa çalışmaları ile ilgili olarak da "Şimdi diyorlar ki 'Anayasayı değiştirelim.' Ne olsun? 'Başkanlık sistemi olsun.’ Biz dedik ki anayasayı değiştireceksen ilk 4 madde bizim için değiştirilmesi dahi teklif edilen maddeler olmayacak. İlk 4 maddeye sahip çıkacağız" dedi.

- "Nesine değiştireceğiz"

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası kitapçığını eline alan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Madde bir, devletin şekli. Türkiye Devleti bir cumhuriyettir, nesini değiştireceksin. Türkiye Devleti Cumhuriyettir. Cumhuriyetimizle gurur, onur duyuyoruz. Cumhuriyet ne demektir, vatandaşı özgür birey yapmak demektir. İkinci madde, Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Nesini değiştireceğiz. Demokrasi diyor evet, laiklik diyor evet, sosyal devlet diyor evet, Atatürk milliyetçiliği diyor evet, nesini değiştireceğiz. Seviyoruz birbirimizi, insanımızı seviyoruz, demokrasimizi seviyoruz huzur içinde bir arada yaşamak istiyoruz."

Ses sistemindeki sorun nedeniyle zaman zaman konuşmasını bölmek durumunda kalan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Üçüncü madde, Türkiye devletini ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve dili Türkçedir. Nesini değiştireceğiz. Bu devlet ülkesiyle, milletiyle bölünmez bir bütündür ve dilimiz de Türkçedir. Nesini değiştireceğiz. Bayrağın şekli kanunda belirtilen beyaz ayyıldızlı albayraktır. Bayrağımızla gurur duyuyoruz. Nesini değiştireceğiz. Milli marşı İstiklal Marşıdır. Nasıl bayrağımızı seviyorsak İstiklal Marşımızı da seviyoruz. Başkenti Ankara’dır. Evet. Diyorlar ki 'değiştireceğiz.' Biz de diyoruz ki ölümüne değiştiremezsiniz. Buna izin vermeyiz. İşin özü bu, hepinizin bu cumhuriyete sahip çıkması lazım. Babalarımız, dedelerimiz kanlarını gözyaşlarını dökerek bu güzel ülkeyi kurdular, biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız, daha huzurlu bir Türkiye bırakmak zorundayız. Evde, caddede, tarlada, parkta, sokakta, fabrikada hepimiz kardeşçe huzur içinde geçinmek zorundayız. Birbirimize düşmanlığı değil, birbirimize selam veren bir ortamı yaratmak zorundayız, bizim amacımız bu."

- "Beraber yaşamak istiyoruz"

Huzurlu bir Türkiye istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Beraber yaşamak istiyoruz. Farklı görüş olabilir eyvallah ama ortak paydamızın olması lazım. Bayrak gibi, vatan gibi, sevgi gibi, dostluk gibi, kardeşlik gibi ortak paydalarımızın olması lazım. Demokrasi gibi, hukukun üstünlüğü gibi kadın erkek eşitliği gibi ortak paydamızın olması lazım. Onlar diyorlar ki kadın ikinci sınıf vatandaştır. Ben de diyorum ki birinci sınıf vatandaştır ve başımızın üstünde yeri vardır. İşin özü şu, biz bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz, hepimiz. Bizim kimliklerimiz farklı olabilir ama biz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir ama biz aynı topraklarda yaşıyoruz. Aynı köylerde, kasabalarda, illerde, ilçelerde yaşıyoruz. Dolayısıyla hepimizin bir arada huzur içinde yaşamaya ihtiyacı var. Ben bunun sözünü veriyorum."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bölgenin çayının dünyanın bir numaralı çayı olacağını vurgulayarak, "Üstüne kar tanelerinin düştüğü dünyadaki tek çay bu bölgedeki çaydır. Bu kadar değerli bir çaydır ama biz bunun değerini bir türlü anlatamadık. Allah nasip eder CHP iktidar olduğunda göreceksiniz bu çayı dünya markası haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu'na laz böreği ve çay ikram edildi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan birinin getirdiği atmacayı da bir süre elinde tuttu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.