CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Van'da taziye ziyaretinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Van'da taziye ziyaretinde bulundu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Van'daki terör saldırısında şehit olan mahalle bekçisi Arslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da terör saldırısı sonucu şehit olan mahalle bekçisi Ferhat Arslan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, il başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşmek için geldiği Van'da, havaalanında partisinin İl Başkanı Mehmet Kurukçu ve partililerce karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 10 Mayıs'ta Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokağı'na teröristlerin döşediği patlayıcıyı etkisiz hale getirmeye çalışırken bombanın infilak etmesi sonucu şehit olan mahalle bekçisi Ferhat Arslan için Altıntepe Mahallesi'nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nu şehidin kardeşi Reşat Arslan ile oğlu Muhammed Nurullah Arslan polis kıyafetiyle karşıladı. Kılıçdaroğlu, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehidin kardeşi Reşat Arslan, Kılıçdaroğlu'na bu ülkede yüzyıllardır kardeşçe yaşadıklarını belirterek, "Bu kötü durumun sonuçlanması için millet olarak hep birlikte bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Bunun için Meclis'te bunun gereğini yapmanızı bekliyoruz. 40 yıl önce bu ülkenin insanları olarak birbirimiz için canımızı veriyorduk şimdi bu duruma geldik. Nifak tohumları zamanında ekildi, şimdi sümbüllendi ve meyve veriyor. Bu kardeş kavgasının sona ermesi gerekiyor." diye konuştu.

"Gereğini yapacağız"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da "İnşallah el birliğiyle, gönül birliğiyle bunu yapacağız. Fidan gibi çocuklarımız neden böyle olsun. Gereğini yapacağız." dedi.

Şehidin oğlu Muhammed Nurullah ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra şehidin evine giderek eşine taziye dileğini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.