CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Öymen: "İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız?"

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Öymen: "İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız?"
"Delegenin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. 13 yılda kaybedilen tüm seçimler dikkate alınırsa 14'üncü yılda ne değişecek de biz seçimi kazanacağız? Ekrem Bey'in de şu anda endişeli olması gerekiyor. İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız?"

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan parti üyesi Örsan Kunter Öymen, "Delegenin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. 13 yılda kaybedilen tüm seçimler dikkate alınırsa 14'üncü yılda ne değişecek de biz seçimi kazanacağız? Ekrem Bey'in de şu anda endişeli olması gerekiyor. İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız?" dedi.

Doğu Karadeniz ziyaretlerine partisinin Trabzon İl Başkanlığı ile başlayan Öymen, burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 5 yıl birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, kendisiyle şahsi bir sorunu olmadığını, ilkesel bir sorun yaşadıklarını söyledi.

Öymen, demokratik ülkelerde bir ya da iki seçim kaybedildiği zaman istifa edildiğine işaret ederek, "Genel başkanımız ne yazık ki 13 yıldır girilen tüm seçimleri, 12 seçimi kaybetti. 5 milletvekili, 3 Cumhurbaşkanlığı, 2 belediye ve 2 referandum seçimi. Belediye seçimlerinde İstanbul Ankara, Adana, Antalya, Mersin'in kazanılması bir zafer gibi sunuldu. Artık o hale geldik. 5-6 kent kazanınca zafer çığlıkları atar hale geldik." diye konuştu.

- "İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız?"

Öymen, sosyal medyaya düşen yorumları incelediklerini, adaylığını açıklayan Özgür Özel ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili yorumları karşılaştırdıklarına işaret etti.

Kendilerine seçmen ve üye bazında yüzde 99'luk olumlu bir tepki verildiğini aktaran Öymen, "Bu ne demektir? Bizim seçmende, tabanda bir karşılığımız var. Delegede bir karşılığımız var mı onu göreceğiz. Delegenin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. 13 yılda kaybedilen tüm seçimler dikkate alınırsa 14'üncü yılda ne değişecek de biz seçimi kazanacağız. Ekrem Bey'in de şu anda endişeli olması gerekiyor. İstanbul, Ankara'yı nasıl kazanacağız? İsimlerin değişmesiyle bu iş olacak mı ondan da kuşkuluyum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.