CHP Grup Başkanvekili Altay:

CHP Grup Başkanvekili Altay:
"(Melen Çayı havzasının kirletildiği iddiası) Bu konuda herkesi ama herkesi AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi ve HDP'lisiyle çözüme davet ediyorum. Bu bir parti sorunu, siyasi sorun değil, insan hayatı söz konusu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunu

DÜZCE (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul'a su temin edilen Melen Çayı havzasındaki kirlilik iddialarına ilişkin, "Bu konuda herkesi ama herkesi AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi ve HDP'lisiyle çözüme davet ediyorum. Bu bir parti sorunu, siyasi sorun değil, insan hayatı söz konusu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunun sonuna kadar sahipçisi olacağız." dedi.

Altay, CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu üyeleri ile Gölyaka ilçesindeki Melen Çayı havzasında incelemelerde bulunmasının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, havzanın İstanbul'a içme ve kullanma suyu temin ettiğini belirtti.

Havzanın kenarına çöp dökülmek suretiyle kirletildiğini öne süren Altay, "İstanbul gibi 15 milyonluk bir kentin içme ve kullanma suyunun buradan sağlandığını kabul etmek mümkün değil. İstanbul'da musluklardan akan suyla bırakın el yıkamayı, yemek yapmayı ve içmeyi, bu suyla İstanbul'da araba bile yıkanmaz." diye konuştu.

Altay, çevre, doğa ve insan hakları üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmayan bir parti olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Çevre ve doğa haklarını, temel insan hak ve özgürlüklerini ve insan hayatını korumayı kendisini ödev edinmiş bir partiyiz. Böyle baktığımız zaman İstanbullulara yalvarıyorum, musluklarınızı açmayın. Kadir Topbaş'tan rica ediyorum, İstanbul'da yaşayan İstanbul milletvekili olan birisi olarak biraz vicdana davet ediyorum. Bu kadar uçuk kaçık projelerle uğraşıncaya kadar, 15 milyon İstanbullunun evine akıttığınız şu suyun başındaki 5 metre mesafedeki şu çöp dağlarına çözüm bulun. Bunun içinde kimyasal atıktan tutun da tıbbi atığa kadar her şey var."

Meselenin bir parti sorunu olmadığını vurgulayan Altay, "Bu konuda herkesi ama herkesi AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi ve HDP'lisiyle çözüme davet ediyorum. Bu bir parti sorunu, siyasi sorun değil, insan hayatı söz konusu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunun sonuna kadar sahipçisi olacağız. Bu mesele artık bundan sonra bizim için bir namus meselesidir. Bu su İstanbul'da yaşayan bitki hayvan ve insanlara telafisi mümkün olmayan zararlar verecek bir su." ifadesini kullandı.

Altay ve komisyon üyeleri, incelenmesi için Melen Çayı'ndan su numunesi aldı.

CHP Grup Başkanvekili Altay:

CHP Grup Başkanvekili Altay:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.