Chp Hatay Milletvekili Dudu:

Chp Hatay Milletvekili Dudu:
"(Reyhanlı'ya yapılan roketli saldırılar) Bizim ortaya attığımız olasılık; bu roketler kendi menzili içerisinden atıldıysa Türkiye topraklarından bu saldırının gerçekleştiği gerçeğini güçlendiriyor. Dolayısıyla terör örgütünün önceden yaptığı bir hazırlık

TBMM (AA) - CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik roket saldırılarına ilişkin, "Bizim ortaya attığımız olasılık; roketler kendi menzili içerisinden atıldıysa, Türkiye topraklarından bu saldırının gerçekleştiği gerçeğini güçlendiriyor. Dolayısıyla terör örgütünün önceden yaptığı bir hazırlık sonucunda bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve buradan ateşlemiş olma ihtimali yüksek." dedi.

Dudu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Hatay'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Geçtiğimiz pazar günü Reyhanlı ilçesine Suriye tarafından 9 roket atıldığını, bu saldırıda bir Suriye vatandaşının yaşamını yitirdiğini, 45 civarında vatandaşın da yaralandığını hatırlatan Dudu, Kırıkhan ilçesine yönelik saldırıda ise bir elektrik firması çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Dudu, "Afrin operasyonuna ilişkin CHP olarak tavrımız nettir. Bizim için her şeyden önce Türkiye'nin ulusal güvenliği gelir. Mehmetçiklerimiz sınırlarımızda güvenliğimiz için canları pahasına bir mücadele veriyor. Biz bunun arkasındayız. Bu operasyon Hatay'ın güvenliği ve geleceği açısından da son derece önemlidir. Hatay, çok zor bir mücadele ile Türkiye'nin bir parçası olmuştur ve hiç kimsenin onu Türkiye'den koparmaya gücü yetmeyecektir. Bu nedende Afrin operasyonunun arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

Yetkililerin, atılan roketlerin (Katyuşa) tipi bir silah ve bu silahların menzilinin 12-15 kilometre olduğu, menzil arttıkça da isabet oranının düştüğünü söylendiğini aktaran Dudu, Reyhanlı'dan bakıldığında Afrin sınırının roketlerin menzilinden daha uzun olduğuna dikkati çekti.

Saldırının, terör örgütü tarafından yapıldığından kuşkularının olmadığını vurgulayan Dudu, şunları ifade etti:

"Bizim ortaya attığımız olasılık; roketler kendi menzili içerisinden atıldıysa, Türkiye topraklarından bu saldırının gerçekleştiği gerçeğini güçlendiriyor. Dolayısıyla terör örgütünün önceden yaptığı bir hazırlık sonucunda bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve buradan ateşlemiş olma ihtimali yüksek. Bu çok ciddi, tehlikeli bir olasılıktır ve bu konunun üzerinde durulması gerekir. Reyhanlı'da söylemeye çalıştığım şey buydu. Hükümeti ve devlet yetkililerini uyarıyorum. Önümüzdeki süreçte bunun devamı gelebilir. Daha fazla can kaybına sebep olunabilir. Bu olasılık ciddiyetle ele alınmalı, buna göre tedbir artırılmalıdır."

Dudu, Hatay'ın bulunduğu sınır boylarının ciddi tehdit altında olduğunu vurgulayarak, biran önce Afrin'in derinliklerine girilmesini, oluşturulacak güvenlikli bölge ile bu tür saldırıların önüne geçilmesini istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.