CHP Hatay Milletvekili Ertem

CHP Hatay Milletvekili Ertem
"Suriyeli sığınmacılar nedeniyle işini kaybeden işçilere, işsizlik sigortası ödemesi yapılmasına dair teklifime partilerden destek bekliyorum"

TBMM (AA) - CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle işini kaybeden işçilere, işsizlik sigortası ödemesi yapılmasına dair teklifine partilerden destek istedi.

Ertem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hatay'da ciddi bir işsizlik sorunu yaşandığını savundu.

Suriye'deki savaştan sonra 400 bin Suriyeli'nin Hatay'a geldiğini anımsatan Ertem, çeşitli işyerlerinde çalışan Türk işçilerin çıkarılıp, yerine daha ucuza, sigortasız Suriyeli işçi çalıştırıldığını söyledi.

Sınırların kapanmasıyla birlikte sınır ticaretiye uğraşanların işsiz kaldığını belirten Ertem, İstanbul'dan sonra en fazla TIR filosuna sahip Hatay'ın, şimdi TIR çöplüğü haline dönüştüğünü öne sürdü.

Ertem, Hatay'a 2011'den sonra 400 bin Suriyeli sığınmacı gelmesine rağmen elektrik tüketiminin yüzde 20 azaldığını ifade ederek, bunun birçok işyeri, fabrika, tesisin kapandığı anlamına geldiğini iddia etti.

Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin'de, Suriyelilerin istihdamı nedeniyle işsiz kalan gençlere işsizlik sigortası ödemesi yapılması için kanun teklifi verdiğini anımsatan Ertem, "TBMM'de grubu bulunan dört partiye sesleniyorum: Hatay, çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu teklife destek vermelerini bekliyorum." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.