CHP Hatay Milletvekili Topal:

CHP Hatay Milletvekili Topal:
"Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz"

TBMM (AA) - CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Topal, bazı CHP milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki savaşta bugüne kadar 500 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiğini, milyonlarcasının da evlerini ve yurtlarını terkettiğini anımsattı.

Ez Zara'da 12 Mayıs'ta 115 Alevi'nin katledildiğini ifade eden Topal, "Biz Mısır'da öldürülen Esma'nın da yanı başımızda katledilen Alevi kardeşlerimizin acısını da yaşayacağız. Biz barışın sesi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Topal, Suriye'de katliam yapanlar ile buna destek verenleri ve Sünni-Alevi kardeşliğini baltalayanları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile arasında yaşanan sözlü tartışmayı da hatırlatan Topal, şunları söyledi:

"Şunu iyi biliniz ki Sayın Bozdağ, ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu TBMM'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, laikliğin, eşitliğin temsilcisiyim, mazlum halkların, ezilenlerin, Hatay'ın ve tüm Türkiye'nin temsilcisiyim, milletvekiliyim. Bu yüce Meclis, IŞİD'in, El Nusra'nın, PKK'nın, mezhepçi ve ırkçı terör örgütlerinin, onların sırtını sıvazlayanların parlamentosu değildir. O katillere silah gönderenlerin parlamentosu değildir. Olmayacaktır da."

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise Hama'ya bağlı Ez Zara'da 115 Alevi vatandaşın katledilmesine ilişkin, "Köyü basanlar, AKP tarafından 'ılımlı muhalifler' olarak tanımlanan El Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Ehli Sünnet tugaylarından oluşuyordu." görüşünü ileri sürdü.

Savaşın bile bir ahlakı olduğunu belirten Yarayıcı, "Bu cihatçı çeteler, katiller, asgari ahlaktan yoksun. Öylesine bir ahlaksızlıktır ki bu siviller esir alınıp katledilebiliyor ve katiller utanmadan bir zafer kazanmışçasına katliam görüntülerini sosyal medyada paylaşmaya devam ediyorlar. Bu katiller sürüsü kadar bunları besleyip büyüten Katar, Suudi Arabistan, AKP iktidarı da suçludur." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.