Para musluklarının kapatılması sonrası Halk TV ile CHP birbirine girdi

Para musluklarının kapatılması sonrası Halk TV ile CHP birbirine girdi
CHP'nin Ekrem İmamoğlu lehinde yayınlar yaptığı gerekçesiyle Halk TV'nin sözleşmesini feshetmesi sonrası başlayan kavga devam ediyor

28 Mayıs hezimeti sonrası son günlerde üzerindeki artan istifa baskılarıyla bir hayli köşeye sıkışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV ile olan anlaşmaları iptal kararı almış ve bu kararı da CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem açıklamıştı. Eren Erdem, CHP'nin, Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini bildirmişti.

HALK TV'DEN CHP YÖNETİMİNE YAYLIM ATEŞİ

Bu karar sonrası Halk TV'den CHP yönetimine yönelik adeta saldırı başlatıldı. CHP'nin kararı sonrası CHP yönetimi aleyhine çok sayıda haber yapıldı. Haberlerde deçimlerden önce Kılıçdaroğlu'na övgüler düzen ancak hezimet sonrası Kılıçdaroğlu karşıtı kesilen gazetecilerin açıklamalarına da yer verildi.

CHP, HALK TV'NİN PROGRAMINI ENGELLEDİ

Bun saldırılara karşn CHP yönetimi de Görkemli Hatıralar'ın Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda gerçekleştireceği programı engelledi.

HALK TV CHP'Yİ SANSÜRCÜ İLAN ETTİ

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Sayın Genel Başkan, kime hizmet ettiği belli olmayan bir karanlık genel başkan yardımcınızın aldığı Halk TV’ye sansür ve ambargo kararı, Görkemli Hatıralar yayınından sadece birkaç saat önce ‘tebliğ edildi’. Bu ani ve zorlayıcı karar nedeniyle, 3 saatlik program 45 derecelik Antalya sıcağında, güneş altında yapıldı. Kararının altında sizin imzanız olduğu haberlerini bazı basın kuruluşlarının yayınlarında okuyoruz. Bugün 24 Temmuz, sansürün kaldırılışının 115. yıldönümü. Özgür basın açısından bu simge günde soruyorum, bu haberler doğru mu?"

EREN ERDEM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Aleyhte yayınlar sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin, tüm reklam ve canlı yayın hizmeti alımı anlaşmalarını sonlandırma kararından kaynaklı olduğunu düşündüğü "gerçekle bağdaşmaz" haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin Halk TV ile kurumsal ilişkilerinin sonlandığını anımsatarak, partinin kurumsal kararlarının kişiselleştirilmemesi gerektiğini vurguladı. Halk TV'nin KJ (Karakter Jeneratörü) bölümüne "Eren Erdem sözleşmeyi feshetti" ifadesinin koyulmasının makul bir yaklaşım olmadığını ifade eden Erdem, şunları kaydetti: "Kurucu parti olarak kurumsal kimliğimiz, merkez ve yerel temsilcilerimizi kapsar. Elbette Halk TV, program yapmak maksadıyla 'her TV kanalı' kadar belediyelerimizden yer tahsis talebinde bulunabilir. Bu tahsisleri gerçekleştirmekte bir beis yoktur. Ancak, kurumsal olarak ilgili programlara katılmak yahut katılmamak tercihimiz, medya tutum belgemiz doğrultusunda tümüyle partimizin inisiyatifindedir. Partimizin yayınladığı genelge açıktır. Bu genelgede hiçbir koşulda Halk TV kanalının iddialarının aksine, 'sansür uygulama ifadesi' yoktur."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.