CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:
"Karşı Gazetesi'nin çalışanlarının gözaltına alınmasının sebebi, birincisi bana yönelik bir kumpas kurabilmek, ikincisi Rıza Sarraf'la ilgili kirli ilişkileri ortaya koymuş tek gazetenin Karşı Gazetesi olması"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Karşı Gazetesi'nin çalışanlarının gözaltına alınmasının sebebi, birincisi bana yönelik bir kumpas kurabilmek, ikincisi Rıza Sarraf'la ilgili kirli ilişkileri ortaya koymuş tek gazetenin Karşı Gazetesi olması." dedi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Karşı Gazetesi'ne yapılan operasyonun bir iddianameye dayandığını ve bunda kendi isminin de yer aldığını belirterek, "İddianamede, Karşı Gazetesi'yle ilgili bölümde tek bir dinleme kaydı, fiziki takip yok, bir tane gizli tanık var. Gizli tanık da gazetenin eski sahibi." diye konuştu.

Gazetenin eski sahibiyle, gazete kapandıktan sonra yaptıkları yazışmayı basın mensuplarına gösteren Erdem, gizli tanık olan söz konusu şahsın, yönlendirildiğini ileri sürdü.

Bugün bazı gazetelerde "hakkında fezleke hazırlandığına" dair haberlerin bulunduğunu anlatan Erdem, fezlekeden korkmadığını bildirdi.

- "Telefon görüşmesini paylaşacağım"

Fezlekenin gelmesi durumunda, dokunulmazlığının kaldırılması için "Evet" oyunu kullancağını açıklayan Erdem, "Karşı Gazetesi'nin çalışanlarının gözaltına alınmasının sebebi, birincisi bana yönelik bir kumpas kurabilmek, ikincisi Rıza Sarraf'la ilgili kirli ilişkileri ortaya koymuş tek gazetenin Karşı Gazetesi olmasıdır. Karşı Gazetesi'ni bir dava içerisine koymak, ortada Rıza Sarraf'la alakalı olan her şeyi karartmak anlamına gelir. Karşı Gazetesi'nin çalışanlarına dönük bu kumpas durdurulmazsa, gizli tanığın bir gazeteciyle yaptığı telefon görüşmesinin kaydını kamuoyuyla paylaşacağım. DAEŞ petrolleri üzerine yapmış olduğum araştırmadan da birileri rahatsız." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.