CHP İstanbul Milletvekili Şeker:

CHP İstanbul Milletvekili Şeker:
"Mecliste hemen terörle ilgili araştırma komisyonu kurulmalı"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Mecliste partilerin ortak kararıyla terörle ilgili araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Şeker, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en can alıcı sorununun "güvenlik" olduğunu ifade etti.

Yurttaşların neredeyse "bugün de ölmedik" diye dua edecek noktaya geldiğini öne süren Şeker, "Türkiye'de güvenlik sistemi kaçak saray için çalışıyor. 2012'de büyük tanıtımlarla kurulduğu söylenen yüz tanıma sistemi çalışmıyor. Daha doğrusu sadece kaçak sarayda çalışıyor." dedi.

"Güvenpark'taki saldırıdan önce Amerika ve Almanya'nın büyükelçilikleri vatandaşlarını uyarırken Türk vatandaşlarına sahip çıkacak istihbarat ve güvenlik birimleri neden görevlerini yerine getirmiyor?" diye soran Şeker, şöyle devam etti:

"IŞİD hem dünyada hem de ülkemiz için en tehlikeli terör örgütlerinden biridir. Suriye'de iyice sıkışan, Irak'ın Musul harekatıyla da Türkiye ve Dünya için daha da büyük tehlike oluşturmakta olan IŞİD'e ve diğer terör örgütlerine karşı vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlama konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi için hükümete bir kez daha çağrı yapıyorum.

Hükümet, yaptığımız uyarıları, paylaştığımız bilgileri dikkate almalıdır. Verdiğimiz soru önergelerine cevap verilmelidir. Bu konuda verilen çok sayıda soru önergesi cevapsız kamıştır."

Şeker, Meclisteki partilerin ortak kararıyla hemen terörle ilgili bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, "Devlet vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu görevi yerine getiremeyenler sorumluluklarının gereğini yerine getirmelidir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.