Chp İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

Chp İstanbul Milletvekili Yarkadaş:
"(Danıştay Başkanı Güngör'ün kızının Yargıtay Hakimliğine atanması) Bunun adı çürümedir, torpildir, jet atamadır. Ne yazık ki Hakimler ve Savcılar Kurulu da bu çürümeye alet olmuştur"- "Şamil Tayyar, yargıda bir FETÖ borsasının oluştuğunu ve parayı vereni

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne getirilmesine ilişkin, "Bunun adı çürümedir, torpildir, jet atamadır. Ne yazık ki Hakimler ve Savcılar Kurulu da bu çürümeye alet olmuştur." dedi.

Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin birçok sorununun bulunduğunu ve AK Parti'nin bu sorunları çözemediğini ileri sürdü.

Adalet Bakanlığının cezaevinde yaşanan sorunları bir an önce gündeme getirip çözmesi gerektiğine işaret eden Yarkadaş, "Cezaevlerinde yüzlerce kişinin adaletsizce, haksız ve hukuksuzca tutulduğu bir dönemdeyiz. Ne yazık ki adalet her geçen gün yok ediliyor, ayaklar altına alınıyor." diye konuştu.

Yarkadaş, birkaç gündür hakim ve savcıların atamalarını gündeme getirdiklerini, AK Parti'nin hakim ve savcılara ilişkin yazılı sınavlardaki 70 puan şartını kaldırdığını, 45 saniyelik mülakatlarla hakim ve savcıların alınmaya başlandığını iddia etti.

Hakim ve savcı olarak atanan bazı isimleri okuyan Yarkadaş, "AKP'nin birebir kadroları olan bu kişiler, AKP'yle olan davalara bakıp karar verecekler." dedi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu'nun da "45 saniyelik mülakatla" hakim olarak atandığını ve görev yeri olan Elazığ'a gitmeden Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne getirildiğini öne süren Yarkadaş, "Bunun adı çürümedir, torpildir, jet atamadır. Ne yazık ki Hakimler ve Savcılar Kurulu da bu çürümeye alet olmuştur. Yapılan bu atama yargıdaki çürümenin en basit örneğidir." değerlendirmesini yaptı.

"Gonca Hatinoğlu ödüllendirilmiştir. Yargıtaya atanarak terfi ettirilmiştir. Bu atamanın eş durumundan dolayı yapıldığını söylemek, aklımızla alay etmektir." diyen Yarkadaş, 6 bin öğretmenin eş durumundan tayin beklediğini ancak bunun yerine getirilmediğini kaydetti.

Üzerinde, "sansür kafesi" yazan ve içerisinde bazı sosyal medya sitelerinin isimlerinin bulunduğu fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Yarkadaş, şunları söyledi:

"AKP iktidarı dün gece interneti kafese sokan bir yasa çıkarttı ve ne ilginçtir ki aynı gün Aydın Doğan'ın sahibi olduğu medya da iktidara yakın olan Demirören grubuna satıldı. İktidar, toplumun nefes alabileceği hiçbir alanı bırakmak istemiyor. Rekabet Kurulu bir an önce bu satışı engellemek ve medyadaki tekelleşmenin önünü tıkamak zorundadır."

- "Kendisini muhalefet milletvekili zannediyor"

Bir gazetecinin AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın FETÖ davalarına ilişkin açıklamalarını anımsatması üzerine Yarkadaş, "Şamil Tayyar ile Mustafa Elitaş arasında yaşanan kavgayı büyük bir merakla biz de izliyoruz. Şamil Tayyar, yargıda bir FETÖ borsasının oluştuğunu ve parayı verenin tahliye olduğunu söylüyor. Kendisini muhalefet milletvekili zannediyor ve şikayet ediyor. Sayın Şamil Tayyar, bugün şikayet ettiğiniz yargı düzenini siz getirdiniz. 'FETÖ borsası' eğer oluştuysa, sizin atadığınız yandaş hakimler, savcılar yüzünden oluştu." yanıtını verdi.

Yarkadaş, AK Parti'li Tayyar'ın, savcılara giderek bildiklerini anlatması gerektiğini belirterek, "Şamil Tayyar, 'FETÖ borsasına' ilişkin bildiklerini savcılara anlatmıyor, suç duyurusunda bulunmuyorsa suçu gizleme suçunu işlemektedir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.