Chp İstanbul Milletvekili Yedekci:

Chp İstanbul Milletvekili Yedekci:
"Bakanlık eliyle kentlere planlı bir saldırı vardır. Bu planlı saldırının karşısında kentte yaşayan insanların, yeşil alanlarına, imara açılmamış diğer alanlarına, deniz kenarındaki alanlarına, SİT alanlara sahip çıkmaları şarttır"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Datça'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) aracılığıyla imara açılacağını öne sürerek, "Bakanlık eliyle kentlere planlı bir saldırı vardır. Bu planlı saldırının karşısında kentte yaşayan insanların, yeşil alanlarına, imara açılmamış diğer alanlarına, deniz kenarındaki alanlarına, SİT alanlara sahip çıkmaları şarttır." dedi.

Yedekci, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Datça'nın ÖYK aracılığıyla imara açılacağını, 56 dönümlük alanın yarısına konut, yüzde 24'üne park, yüzde 21'ine yol, yüzde 3'üne de ibadet alanı yapılacağını belirtti.

Çalışmanın Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılması halinde gelirin yüzde 30'unun ilçe, yüzde 10'unun il belediyesine aktarılacağını ancak ÖYK aracılığıyla yapıldığında buna gerek kalmayacağını ifade eden Yedekci, Bodrum'da ve Şanlıurfa'da da aynı şeyin yapılmak istendiğini savundu.

İktidar tarafından betonlaşmanın eleştirildiğini ancak hukukun arkası dolaşılarak betonlaşma için çeşitli planlamalar yapıldığını ileri süren Yedekci, "Bakanlık eliyle kentlere planlı bir saldırı vardır. Bu planlı saldırının karşısında kentte yaşayan insanların, yeşil alanlarına, imara açılmamış diğer alanlarına, deniz kenarındaki alanlarına, SİT alanlara sahip çıkmaları şarttır." diye konuştu.

Yedekci, yeşil alanların imara açılmamasını isteyerek, ÖYK gibi kurumlardan planlama yetkilerinin derhal alınması gerektiğini söyledi.

Bir yıldır kapalı olan Meclisteki caminin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu iddia eden Yedekci, yıllarca CHP'nin "Cami yıktılar, kapattılar." şeklinde iftiralara maruz kaldığına işaret etti.

Meclisteki caminin tarihi bir değer olduğuna vurgu yapan Yedekci, "Bari camilerimizi yıkmayın, bari camilerimize dokunmayın." ifadesini kullandı.

Kimsenin mevcut yapıların yıkılarak daha büyüğünün yapılmasını istemediğini anlatan Yedekci, bu anlayışın yanlış olduğuna dile getirdi.

Eskişehir'e yapılması planlanan termik santral projesini de eleştiren Yedekci, insanların kanser ile işsizlik arasında tercih yapmak zorunda bırakılmaması gerektiğini söyledi. Yedekci, nükleer ve termik santrallerin yanlış enerji sistemleri olduğunu, dünyadaki değişimlere ayak uydurulması gerektiğini vurguladı.

Yedekci, "Sizleri bir an önce ülkemize, denizimize, doğamıza, insanımıza ihanet etmekten vazgeçmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.