CHP Konya İl Başkanı Ünal:

CHP Konya İl Başkanı Ünal:
"Başta ekonomi olmak üzere ülkemizin sorunları artık çözülmelidir"

KONYA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "Başta ekonomi olmak üzere ülkemizin sorunları artık çözülmelidir" dedi.

Ünal, il başkanlığında, asgari ücretin yetersizliği ve son günlerde yapılan zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan zamlardan dolayı vatandaşın alım gücünün azaldığını savunan Ünal, "AK Parti Hükümeti ekonomiyi birincil olarak ele almalı ve insanların geçinebilmelerini sağlamalıdır. Ülke sorunlar içinde adeta boğulmaktadır. Terör, işsizlik, Suriye, iç güvenlik gibi sorunların yanında ekonominin iyi gitmeyişi gibi sorunlarımız artarak çoğalmaktadır" diye konuştu.

Ünal, AK Parti'nin Türkiye'nin sorunlarının çözümü yerine gerçek dışı gündemlerle Türkiyeyi oyaladığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Önce elektrik, doğalgaza yapılan zamların ardından tekel ürünlerine, cep telefonu ve taşıt vergilerine zam yapıldı. Ardından da şehrimizdeki KOSKİ'nin su ücretleri, Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım araçları ve şehir merkezinde çalışan minibüslerin de taşıma ücretleri zamlandı. Sebze ve meyve fiyatları da zamdan nasibini almaktadır. Bütün bunlar vatandaşlarımızı ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Buradan hükumeti uyarıyoruz; başta ekonomi olmak üzere ülkemizin sorunları artık çözülmelidir. Halkımız, mutlu ve huzurlu olmak istiyor. Bunu da yerine getirecek olan iktidardır."

Ünal, konuşmasında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.