CHP Muğla Milletvekili Demir:

CHP Muğla Milletvekili Demir:
"Sayın Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekiyor. Yine Anayasa'yı ihlal ettiğini ortaya koyduğunu görüyoruz. Müdahil oluyor, bir partinin iç işlerine müdahil oluyor. Bunu doğru bulmuyoruz"

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Sayın Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekiyor. Yine Anayasa'yı ihlal ettiğini ortaya koyduğunu görüyoruz. Müdahil oluyor, bir partinin iç işlerine müdahil oluyor. Bunu doğru bulmuyoruz." dedi.

Demir, CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 5 Mayıs tarihinin Dünya Ebeler Günü olduğunu anımsatarak herkesin ebeler gününü kutladı.

Anne ve bebek sağlığı hizmetlerini yürüten ebelerin, hastanelerde ve birinci basamak sağlık hizmetleri alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için vazgeçilmez meslekler arasında bulunduğunu belirten Demir, "Anne ve bebek sağlığı için yürüttükleri çalışmalarla ilk sağlık hizmetini sunan ebelerimiz ne yazık ki hak ettikleri değeri görmemektedir." ifadesini kullandı.

Bugün Türkiye'de 53 bin 427 ebenin çalıştığını aktaran Demir, "Türkiye'de 100 bin kişiye düşen ebe sayısı 252'dir. Ancak AB ülkelerinde ise 100 bin kişiye 836'dır. Yani üç katından daha fazladır. Türkiye'de çalışan ebeler AB ülkelerine göre 4 kat daha yoğun çalışmaktadır. İş ve gelir güvencesizliği, yoğun nöbetler, angarya, fiziksel ve sözlü şiddet, düşük ücret, riskli çalışma koşulları, performans ve emekliliğe yansımayan ek ödemeler en önemli sorunları arasındadır." diye konuştu.

Demir, anne ve bebek ölümleri ile sezaryenlerin azaltılması için ebelerin etkinliğinin artırılması ve özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'deki gelişmeler konusundaki görüşü sorulan Demir, "Onların kendi iç sorunları. Ama burada ters olan taraf, Sayın Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekiyor. Yine Anayasa'yı ihlal ettiğini ortaya koyduğunu görüyoruz. Müdahil oluyor, bir partinin iç işlerine müdahil oluyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Ama süreci hep beraber izleyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.