CHP, MUSTAFA ÖZKAFA'YA TALİP OLDU

CHP, MUSTAFA ÖZKAFA'YA TALİP OLDU
Konya'dan 1. sırayı adayı olarak Abdüllatif Şener'i gösteren CHP, bir bombaya daha imza atmak üzere... Kılıçdaroğlu ve kurmayları ikinci sıra için MUSTAFA ÖZKAFA'ya talip oldu. Bu transfer için gözler Saadet Partisi'nde

Konya'dan 1. sırayı adayı olarak Abdüllatif Şener'i gösteren CHP, bir bombaya daha imza atmak üzere... Kılıçdaroğlu ve kurmayları ikinci sıra için MUSTAFA ÖZKAFA'ya talip oldu. Bu transfer için gözler Saadet Partisi'nde .

İttifak ile birlikte baraj sorunu ortadan kalkan ve Konya'dan en az 1 milletvekili çıkarma adına ümitli dahası iddialı olan Saadet Partisi'nin en güçlü isimlerinden birisi olan Mustafa Özkafa'yı CHP Konya 2. sıraya gönderip göndermeye merakla bekleniyor. İki parti arasında devam eden görüşmelerin önümüzdeki saatlerde netleşeceği ifade ediliyor. 

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI (!)

Parti tarafından resmi açıklama gelmedi ancak haber servisimizin edindiği bilgilere göre CHP'nin Konya için YSK'ya vermeye hazırlandığı 15 isimden 6'sı şöyle. 

1- Abdüllatif Şener

2- Mustafa Özkafa (Saadet Partisi onaylarsa)

3- Hasan Sarımehmetoğlu

4-Saim Sezen

5- Nihal Eken

6-Ali Sayar 

 

MUSTAFA ÖZKAFA KİMDİR?

1959 yılında Konya’da doğan Mustafa Özkafa, ilkokulu Konya’da tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde yaptı ve Selçuk Üniversitesi’nden Harita Mühendisi olarak mezun oldu. Mezuniyetini müteakiben bir süre öğretmenlik ve serbest mühendislik yaptı. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Özkafa, partinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra, Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1989 Mahalli Seçimlerinde Refah Partisi tarafından Karatay İlçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Özkafa, % 46’lık bir oy yüzdesiyle Karatay Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Bu görevdeyken ortaya koyduğu başarılı çalışmaları arasında yer alan binlerce kişinin oturduğu modern toplu konut çalışmaları, dev bütçeli sosyal tesisler, spor tesisleri, Karatay gibi tarihi ve kültürel büyük değerleri olan bir ilçede bu dokuyu koruyarak oluşturulan yeni ve modern bulvarlar, caddeler, sağlık ocakları, mesleki eğitim kursları, Karatay Belediyesi’nin bütçesi en zengin ilçe belediyesi haline getirilmesi, ve sevilen kişiliği sayesinde halk tarafından 1994 yerel seçimlerinde % 65 gibi bir rekor oy oranı ile yeniden aynı göreve seçildi.

Yerel yönetim olarak alışılmışın üzerinde bir gayretle yeni eserleri, büyük projeleri çalışmalarına ekleyen Özkafa, 18 Nisan seçimlerinde % 48 gibi yine büyük bir oy oranı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mustafa Özkafa, evli ve beş çocuk babasıdır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum