CHP Sözcüsü Öztrak'tan "ittifak" açıklaması

CHP Sözcüsü Öztrak'tan "ittifak" açıklaması
"Yerel seçimde ittifak konusunu kamuoyunda tartışmak için daha vakit olduğunu düşünüyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Yerel seçimde ittifak konusunu kamuoyunda tartışmak için daha vakit olduğunu düşünüyoruz" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Öztrak, partilerinin yenilenme sürecinin ilerlediğini, ilçe kongrelerinin yapıldığını anlatttı. Öztrak, "İl kongrelerimizin ardından da kurultayımızı yapacağız. Kurultayımızı yapacak ve yenilenmenin heyecanıyla yeni kadrolarla bugün başarıyla yönettiğimiz kentlerimize yerel seçimde yenilerini ekleyeceğiz. Sahada olacağız. Sokak sokak vatandaşlarımızla bir arada olacağız. En ücra köye kadar gideceğiz. Çalınmadık kapı koymayacağız. Sosyal demokrat belediyecilikle milletimize nasıl hizmetler götürdüğümüzü ve götüreceğimizi anlatacağız. 25 milyon oyu, 30 milyona, 35 milyona çıkartacağız."

"İki parti arasındaki diyalogla ilgili konuşmak bize düşmez"

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "CHP'den, TİP'e 30 milyon Türk lirası verildiğini iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine Öztrak, "Bu konuyla ilgili olarak herhalde ilgili parti açıklamayı yaptı ve ayrıca dava açacağını söyledi. Tamamen gerçek dışı. Bunun dışında söyleyeceğimiz hiçbir şey yok." ifadelerini kullandı.

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti'ye ittifak davetinde bulundu. İYİ Parti ise daveti geri çevirdi. Siz bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz. Yerel seçimde yeni ittifaklar olabilir mi?" sorusuna Öztrak, şu yanıtı verdi:

"Bizim dışımızdaki iki parti arasındaki diyalogla ilgili konuşmak bize düşmez. Yerel seçimde ittifak konusuna gelince bu konuyu kamuoyunda tartışmak için daha vakit olduğunu düşünüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.