Chp Trabzon Milletvekili Pekşen:

Chp Trabzon Milletvekili Pekşen:
"(Kendisi hakkında fezleke düzenlenmesine ilişkin) Bu fezlekenin yazılması Türkiye'deki hukuk devleti açısından gerçekten dramatik ve büyük bir talihsizlik"

TBMM (AA) - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, kendisi hakkında fezleke hazırlandığını belirterek, "Bu fezlekenin yazılması Türkiye'deki hukuk devleti açısından gerçekten dramatik ve büyük bir talihsizlik." dedi.

Pekşen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl anayasa değişikliği tartışmalarında yaptığı açıklama nedeniyle hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle fezleke düzenlendiğini söyledi.

O dönemde cumhurbaşkanı yardımcılarına verilecek görev ve yetkilerin riskli olduğuna ilişkin açıklamalar yaptığını anımsatan Pekşen, cumhurbaşkanına vekalet eden yardımcısının, cumhurbaşkanı ile aynı görevlere sahip olduğunu, cumhurbaşkanı yurt dışına gittiğinde, yardımcısının OHAL ilan edebileceğini, af çıkarıp, cezaevlerindeki FETÖ'cüleri salıvereceğini, cumhurbaşkanını bile görevden alabileceğini ileri sürdü.

Kendisi hakkında hazırlanan fezlekede cumhurbaşkanını tehdit ettiğinin aktarıldığına dikkati çeken Pekşen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu fezlekenin yazılması Türkiye'deki hukuk devleti açısından gerçekten dramatik ve büyük bir talihsizlik. Bu savcının hazırladığı iddianamelerin tamamı Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Kurulu tarafından mutlaka tek tek gözden geçirilmeli. Cezaevlerinden, yargılanan insanlardan büyük feryatlar geliyor. Bu olağanüstü hal döneminde yeterli zamanı ayıramadığınızı anlıyorum ama bu iddianameyi okuduktan sonra cezaevlerinde 230 bin kişinin tutukluluk ve hükümlülük hallerinin ciddi büyük soru işaretleri taşıdığını düşünüyorum. Buna iddianame hazırlamak için kötü niyetli olmak gerekir."

Pekşen, Adalet Bakanlığına ve Hakimler ve Savcılar Kuruluna seslenerek, iddianamenin incelenmesini istedi.

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, Man adası iddialarına ilişkin Halk Bankası ile Merkez Bankasına, bahse konu dekont numaralarındaki işlemlerin ne olduğu, bu işlemlere konu olan firmaların ve şahısların kimler olduğunu soracaklarını kaydetti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.