CHP Uşak Milletvekili Yalım:

CHP Uşak Milletvekili Yalım:
"Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir"

TBMM (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir." iddiasında bulundu.

Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB yönetimini eleştirdiğini anımsattı.

Bu eleştirinin son derece önemli olduğunu belirten Yalım, "Maalesef Hisarcıklıoğlu, uygun olmayan bir üslupla açıklamalarda bulundu. Bir yerlere yaranmak için açıklamalarda bulunduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu açıklamanın, "maksadını aştığını" savunan Yalım, Hisarcıklıoğlu'dan Kılıçdaroğlu ve CHP'den özür dilemesini beklediklerini ifade etti. Yalım, "Eğer bu özrü dilemezse, bizlerin veya onun boyunun ölçüsünün kaç santim olduğunu önümüzdeki sene bütün Türkiye görecektir." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasını da eleştiren Yalım, "Bu nasıl vicdandır? Bir Genelkurmay Başkanı, tarafsızlık yeminine uymayan, parti başkanı gibi davranan Cumhurbaşkanı'nın kızının düğününe gitmiştir. Bu tutum kesinlikle Genelkurmay Başkanı'nın hem kendisine hem de bulunduğu makama uygun değil. Bu yanlışın tekrarlanmayacağını umut ediyorum." görüşünü savundu.

Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin birinci tur oylamasında "CHP'nin fire verdiğinin söylendiğinin" anımsatılması üzerine "Zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, açıkladığı yönde oy kullanmıştır, AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir, öyle anlaşılıyor." iddiasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.