CHP Uşak Milletvekili Yalım:

CHP Uşak Milletvekili Yalım:
"Sınır bölgelerine yapılacak ilave kamplarla Suriyeli vatandaşların buralarda toplanması, ülkelerindeki olayların bitmesiyle de memleketlerine gönderilmesi doğru olacaktır"

TBMM (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'de bulunan 3 milyon Suriyeliye ilişkin, "Sınır bölgelerine yapılacak ilave kamplarla bu Suriyeli vatandaşların buralarda toplanması, ülkelerindeki olayların bitmesiyle de memleketlerine gönderilmesi doğru olacaktır." dedi.

Yalım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında terör örgütü DEAŞ'ın, bir süre önce 2 kişinin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştığını belirtti.

Söz konusu görüntüler ile ilgili temsil makamlarına yaptığı yazılı başvuruya, iki hafta geçmesine rağmen henüz bir cevap verilmediğini aktaran Yalım, "Bu görüntülerin doğru olup olmadığıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan ve İçişleri Bakanlığından bir cevap beklemekteyiz." diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinen Yalım, 3 milyon Suriyelinin Türkiye'ye girişi sırasında kayıtlarının tam tutulmadığını öne sürdü.

Türkiye'ye giriş yapanların kontrollerinin yapılmamasının yaşanan terör eylemlerine de zemin hazırladığını iddia eden Yalım, şöyle devam etti:

"Tabii ki bu insanların arasında masum olanlar da var, ancak kötü niyetli olanları da var. Bu 3 milyon Suriyeli Türkiye'de rahat bir şekilde yaşarken bizim Mehmetçiğimiz şu an çölde savaşıyor, can veriyor. Sınır bölgelerine yapılacak ilave kamplarla bu Suriyeli vatandaşların buralarda toplanması, ülkelerindeki olayların bitmesiyle de memleketlerine gönderilmesi doğru olacaktır. Vatandaşımızın, eğlence yerinde, restoranda veya otobüs durağında beklerken can vermemesi için kontrollü bir şekilde Suriyelilerin kamplara alınmasının bu olayların önüne geçilebilecek tek yöntem olduğunu belirtmek istiyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.