CHP'de kurultay bitti, "hançer" polemiği bitmedi!

CHP'de kurultay bitti, "hançer" polemiği bitmedi!
Özgür Özel'in zaferiyle sonuçlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'a "hançer" polemiği damga vurdu

Özgür Özel'in zaferiyle sonuçlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nın ardından "hançer" polemiği devam ediyor.

Kurultayda , 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 812 oy alan Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu.

zgur-ozel-1.jpg

KILIÇDAROĞLU: “BAY KEMAL'İN YOL ARKADAŞI OLACAKSAN BAY KEMAL’İ ARKADAN HANÇERLEMEYECEKSİN”

Kurultayda konuşan Kılıçdaroğlu seçime sırutndaki hançerlerle girmek zorunda kaldığını belirterek, “Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için başka partilerin Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etmelerine izin vermeyeceksiniz. Kimlerin neyi beklediğini çok iyi biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin nasıl karıştırdıklarını da çok iyi biliyorum ama unuttukları bir şey var. Bu örgüt 100 yıllık bir örgütün ve bu örgüt çimentodur. Türkiye’nin çimentosudur. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için paramiliter gruplardan korkmayacaksınız. SADAT’ın kapısına dayanacaksınız, meydan okuyacaksınız. Meydan okudum. İki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar’ın dosyası sürekli sümen altında tutulurken Şanlıurfa'ya gideceksiniz. Emine Şenyaşar'a sahip çıkacaksınız. Hakkı, hukuku, adaleti savunacaksınız ve onun dosyasını açtılar. Açmak zorunda kaldılar. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal’i arkadan hançerlemeyeceksin" demişti.

aa-20231104-32648141-32648140-chpnin-38-olagan-kurultayi.jpg

ÖZEL: "CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE HANÇER YOK, HANÇERLEYECEK DE KİMSE YOK"
Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap veren Özgür Özel ise, “Şunu ifade etmek isterim ki elbette kırıldığımız, üzüldüğümüz hususlar oluyor. Biz yaş olarak, mevki olarak bu sıkıntıları göğüslemek durumundayız. Ancak biraz önce genel başkanımızın (Kılıçdaroğlu) kullandığı bir ifade kapının önünde onlarca mikrofona onlarca kameraya dönüştü. Diyorlar ki genel başkan (Kılıçdaroğlu) bir hançerden bahsetti. Bu hançer konusu sizinle ilgili mi? Vallahi hiç üstüme almadım. Hiçbir yerimizin üstüne almadım. Cumhuriyet Halk Partisi'nde hançer yok hançerleyecek de kimse yok. Ama genel başkan, benim de şu kadarcık diyecek bir şeyim varsa en iyi siz bilirsiniz ki ne bizim partide ne partililer de hançer olmaz" şeklinde cevap vermişti.

0c3122a2-b14d0jnch2bav0b9vklem.jpeg

İYİ PARTİ DE KATILDI: "SANA DEĞİL CUMHURBAŞKANLIĞI, CHP GB APOLETİ BİLE FAZLAYMIŞ!"

Hançer polemiği devam ederken tartışmalara İYİ Parti' de katıldı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin seçimli kurultayında yaptığı konuşmada kullandığı "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" ifadesine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öztürk, "Sen Selo’ya selam söylemeye devam et, Sonra da sırtından hançerlendim diye sırf kurultay ,koltuk uğruna utanmadan yalan söylemeye devam et, Sana değil Cumhurbaşkanlığı, CHP GB Apoleti bile fazlaymış" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.