CHP'den ulaşım zammına tepki

CHP'den ulaşım zammına tepki
CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Başkent'te ulaşıma yapılan zammı protesto etti

ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Gençlik Kolları, toplu taşıma araçlarına yapılan ulaşım zammını protesto etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan partililer, ellerinde "Böyle zam mı olur? Taksiye mi biniyoruz, otobüse mi?" yazılı pankartlar taşıdı. Partililerin "Gökçek, elini cebimizden çek" sloganlarının ardından basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Berk Kılıç, 2016'nın yapılan yüksek zamlarla öne çıktığını savundu.

Motorlu taşıtlar, çevre temizlik vergisi, pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet, noter kağıtları, özel işlem ve damga vergilerinin yüzde 5.58 zamlandığını söyleyen Kılıç, "Trafik sigortaları yüzde 20 zamlandı. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi büyükşehirlerde en düşük trafik sigortası poliçesi 500 TL, en yüksek ise 5 bin TL oldu. Köprü ve otoyol geçişlerine yüzde 16 zam yapıldı" diye konuştu.

Ankara'da da ulaşıma zam yapıldığını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulunca belirlenen yeni toplu taşıma tarifesine göre EGO, Ankaray ve metroda tam biniş 2 liradan 2 lira 35 kuruşa, indirimli biniş ise 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 75 kuruşa çıktı. Biz buradan Melih Gökçek'e soruyoruz; Dünyada petrol fiyatları düşerken bu ulaşım zamları niye? Toplu taşımın şüphesiz daha çok kullanıldığı İstanbul'da ulaşıma zam yüzde 7 iken Ankara'da neden yüzde 17 ? Bu soruların yanıtını Melih Gökçek'ten bekliyoruz. Yapılan zamların takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz."

Kılıç'ın ardından CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da CHP'nin halkın çıkarlarını düşündüğünü ifade ederek, "Bugün burada oluşumuz bu yüzdendir. Bugün insanlar ekonomik anlamda nefes alamazken, hiç bir maaş gerçek anlamda yoksulluğu ortadan kaldırıcı bir düzeye ulaşmamışken, halkın en temel hakları olan sağlık ulaşım gibi hakları ortadan kaldıran uygulamalarla yeni bir yangın yerini, hem Türkiye'nin diğer yerlerinde hem de Ankara'da görüyoruz. Bugün CHP gençliği bütün halkın hislerine tercüman olmaktadır. Halkı, haklarını aramaya davet etmektedir. Kendi çıkarlarını düşünenler halkın çıkarlarını düşünemezler" dedi.

Belediye binası önünde toplanan başka bir grup da "İzmir'i neden protesto etmiyorsunuz?", "İzmir'i görmezler", "İzmir 2,40 Ankara 2,35", "İzmir'de teleferik 6 lira Ankara da bedava" yazılı dövizlerle protestocuları protesto etti.

CHP Gençlik Kolları'nın açıklama yapmak üzere büyükşehir belediyesi önüne geldiği sırada çok sayıda görevlinin bina önünde temizlik yapmaya başlaması da ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.