CHP’li başkanın faturalı faşizm hevesi

CHP’li başkanın faturalı faşizm hevesi
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların şehirden ayrılmaları için su ve katık vergilerine 10 kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini açıkladı.

 

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların şehirden ayrılmaları için su ve katık vergilerine 10 kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklularla ilgili basın açıklaması yaptı. Daha önce yabancı uyruklu kişilere yapılan yardımları kesen ve işyeri açma ruhsatı vermeyen Özcan, Ağustos ayında yapılacak belediye meclis toplantısında yabancı uyruklu kişilerin su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılmasını gündeme getireceğini söyledi.

"Yeni önlemler almaya karar verdik"

Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaşların aynı fiyattan su kullanamayacağını kaydeden Özcan, "Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı diyoruz artık. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin" dedi.

"Birileri bana faşist diyecek"

Açıklamalarından sonra kendisine tepkilerin geleceğini ancak umurunda olmadığını belirten Özcan, "Bütün yabancı uyruklu vatandaşlara bu zammı yapacağız. Zaten bunların yüzde 99'u da bunlar. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de, sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek. Bana faşist diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım. Biz bu şikayetleri her gün alıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP’li Başkanın faturalı faşizm hevesi

TEPKİ YAĞDI

CHP'li Özcan'ın açıklamaları sosyal medyada tepkiye neden oldu. Başta HDP olmak üzere çeşitli partiler ve parti temsilcileri, Özcan'ın açıklamalarını talihsiz olarak nitelendirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Özcan'a bir tepki de parti içerisinden geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Özcan'ın açıklamasının yanlış olduğunu dile getirdi.

 

resized-9ad0b-3f00f8feuclu.jpg

IRKÇI HİZMETTE ÖNCÜ!

Yerel seçimler öncesi ‘Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz’ diyen, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı ‘hizmeti’ni Suriyelilere verilen yemeği keserek yapan CHP’li Tanju Özcan’ın açıklaması kendi partisini de ikiye böldü.

 

PARTİSİNİ İKİYE BÖLDÜ

TORUN: PARTİ POLİTİKALARIMIZ İLE TABAN TABANA ZITTIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik görüşlerinin kendisini bağladığını belirterek, "Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır." ifadelerini kullandı.

Torun, Bolu'da yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan'ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır." vurgusu yapan Torun, şunları kaydetti:

"CHP'nin tutumu, Genel Merkezimiz ile temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır. Bolu Belediyesinin değerli Meclis Üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek, Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız. Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızı çizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir."

Torun, CHP'nin tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul edemeyeceğinin altını çizdi.

BEKAROĞLU: CHP'NİN İLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ

Özcan'ın açıklamalarının CHP ilkeleriyle bağdaşmadığını belirten İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez" dedi.

CHP'de mülteci çatlağı! Mehmet Bekaroğlu, partinin ideolojisini hatırlatarak, Tanju Özcan'a yüklendi

 

MİLLET İTTİFAKI'NDA ÇATLAK:

BUNLAR AVRUPALI FAŞİSTLERİ ÇOKTAN GEÇTİ

Öte yandan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklaması Millet İttifakı’nda da çatlağa neden oldu.

Millet İttifakı'nın HDP kanadından sert tepkiler geldi.

HDP Diyarbakır Eski Milletvekili Ziya Pir, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklulardan su ve katı atık vergisinin 10 kat fazla alınabilmesi için konuyu meclise taşıyacağını açıklamasına tepki gösterdi ve "Buyrun... Bunlar Avrupa'lı faşistleri çoktan geçti!" dedi.

 

 

HDP'Lİ KEMALBAY: UTANÇ VERİCİ

CHP'li Özcan, sosyal medya hesabından kendisine tepki gösterenlerden biri olan ve "Su, bırakın insanı, her canlı için haktır. Bir yerel yönetici nasıl böyle konuşabilir? Utanç verici. Mülteciye nefret söyleminiz, dışlamanız, ayrımcılık yapmanız kolay" ifadelerini kullanan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'a "Ağababalarına sor, beni iyi tanırlar…" şeklinde yanıt verdi.

tanju-ozcan-ve-hdp-li-serpil-kemalbay-arasindaki-14289409-4510-o.jpg

Tanju Özcan ve HDP'li Serpil Kemalbay arasındaki mülteci gerginliği: Beni ağababalarına sor

 

 

ak-parti-bolu-milletvekili-arzu-aydin.jpg

AK PARTİ BOLU MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN: HEVESLENMESİN, İZİN VERİLMEYECEK

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik görüşlerine ilişkin, "Sayın Tanju Özcan'ı akla, mantığa ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacağı şeylerin sözünü vermesin. Bunların uygulanmasına ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek." dedi.

Aydın, Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Özcan'ın ifadelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bolu'nun "Köroğlu şehri" olduğunu dile getiren Aydın, "Ancak Köroğlu'nun bir de karşı tarafı var, Bolu Beyi. Bolu Belediye Başkanı şu an bir 'Bolu Beyi' gibi davranıyor. Tamamen diktatör bir tavırla hareket ediyor. Uluslararası hukuku, insan haklarını, Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşların haklarını ihlal eden konuşmalar çerçevesinde hareket ediyor. Söylemlerinin hiçbirinin realite olarak bir gerçeği yansıtmadığını aslında tüm vatandaşlar biliyor." diye konuştu.

Aydın, Özcan'ın seçilmeden önce Suriyelileri Bolu'dan göndereceği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Ancak bir insan gücünün yetmeyeceği şeyleri söylerse sonuçta böyle olur çünkü kendisi hala şunu kavramaktan aciz, kendisi sadece belediye başkanı. Belediye başkanının yetkileri yasalarla belirlenmiş. Dolayısıyla onun haricinde hareket etme kabiliyeti yok." dedi.

CHP'nin geçen yıllarda göç ve göçmenlerle ilgili hazırladığı rapordan bahseden Aydın, şunları kaydetti:

"Galiba kendi partisinin söylemleri noktasında da Belediye Başkanının ciddi bilgi eksikliği var. CHP'nin göç ve göçmenlerle ilgili hazırladığı 150 sayfalık bir rapor var. Milletvekillerinden ve genel başkan yardımcılarından oluşan bir ekip hazırlamış bu raporu. Ön sözünü de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yazmış. Dolayısıyla CHP'nin bir beyanatı bu. Diyor ki 'AK Parti'nin Suriyelilere, mültecilere yaptığı yardımlar azdır. Suriyelilere daha fazla yardım yapılmalıdır. Mültecilere yapılan yardımlar lütuf gibi sunulmamalıdır hatta devletin sosyal yardımları kapsamında değerlendirilmeli ve bu yardımlar artırılmalıdır. Onların daha iyi koşullarda yaşamaları için bunlara daha düzgün ikametler de sağlanmalıdır.' diyor."

Aydın, Özcan'ın farklı bir ruh hali içinde olduğunu söyleyerek, "Böyle bir profil içinde, böyle bir ruh hali içinde sağlıklı düşünüp Bolu'yu idare etmesi şu an mümkün görünmüyor. Bunu yalnızca biz söylemiyoruz. Kendi partilileri de kendi partisinin genel başkan yardımcısı ve milletvekilleri de kendisinin doğru söylem ve eylemler içinde olmadığının bir kez daha altını çiziyor." ifadelerini kullandı.

 

'EVİNDE YABANCI KADIN ÇALIŞTIRMIŞ'

Özcan'ın evinde yabancı uyruklu bir hizmetli çalıştırdığı iddiasına değinen Aydın, şöyle devam etti:

"Kendisi katıldığı bir televizyon programında 'Evimizde çifte vatandaş olan biri çalıştı.' dedi. Ancak bizzat eşi Sayın Meral Özcan bir yorum yazmış. Demiş ki 'Evet, evimizde böyle biri çalıştı. Ama onun haricinde bir kadıncağız çalıştı, 8 yaşında çocuğu olan bir kadıncağız.' Bu bir gerçek ki kendisi televizyon yayınında doğru bir söylemde bulunmadı. Yanlarında çalıştırdıkları bir kişinin daha olduğunu bizzat eşi ifade etmiştir."

Aydın, Özcan'ın söylemlerinin toplumda ayrışmaya sebep olabileceğini belirterek, "Ben de bir vatandaş, bir anne olarak suç duyurusunda bulunacağım. Yarın Bolu'da ya da Türkiye'de olabilecek herhangi bir vakada sorumlu olan Tanju Özcan'dır. Direkt olarak insanları, bir toplumu, bir ırkı, bütün bu vatandaşları böyle değerlendirmek, bir kalıp içine almak son derece yanlış. Sayın Tanju Özcan'ı akla, mantığa ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacağı şeylerin sözünü vermesin. Bunların uygulanmasına ne vicdan ne de hukuk izin vermeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

20210726-2-49343623-67348747.jpg

 

EMRULLAH İŞLER: SIRTIMIZI DÖNMEYECEĞİZ
AK Parti Ankra Milletvekili Emrullah İşler, "CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik ırkçı ve provokatif söylemlerini utanarak dinledim. Mazluma el uzatmak, ekmeğimizi paylaşmak bizim insani görevimizdir. Bugüne kadar kapımızı çalan hiçbir mazluma sırtımızı dönmedik, bundan sonra da dönmeyeceğiz..." paylaşımı yaptı.

 

SUÇ DUYURULARI PEŞPEŞE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, yabancı uyruklu kişilere ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Barosu avukatlarından Aydın Egemen tarafından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, "şüpheli" olarak belirtilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın dün kamuoyuna yaptığı açıklamada, yabancı uyruklu kişilere su hizmetini 10 kat pahalı olarak verileceğini ve bu yolla yabancıların şehri terk etmesi amaçlandığını deklare ettiği belirtildi.

Hukuk devleti ilkesinin, kişilerden, kurumlardan ve devleti yönetenlerden daha üst bir kavram olduğunun unutulduğu ifade edilen dilekçede, "Geçici olarak ülkemize gelmiş göçmenlerin ülkelerine dönmelerini, çocuklarımızın geleceği için şüpheli kadar ben de arzu ediyorum fakat hukuk devleti ilkesini zedelemeden bunu yapmak zorundayız. Bu görev tek tek her vatandaşın görevidir. Hukuk devletinin zarar görmesi, devletin zaafa uğramasıdır. Tüm çabamız devletin bekasıdır. Ve sığınacağımız tek liman hukuk iken, üstelik hukukçu olduğunu beyan eden bir belediye başkanının, maske-mesafe-temizlikten başka seçeneğimizin olmadığı virüsle mücadele döneminde göçmenlerin ve bizlerin anayasal yaşam hakkını çiğneyerek ve dahi halk nezdinde kişileri hedef haline getirerek, bu sorunun nasıl çözüleceğine inanılmıştır? Üstelik hangi yasa, bu gücü kendisine vermiştir? Hepimiz yıllardır Avrupa normlarını ülkemize entegre etme gayreti içerisindeyken, bu düşünce ile neden insan odaklı inanç terk edilerek, geriye gidiş çabasına girilmiştir?" denildi.

Dilekçede, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek, su gibi temel ihtiyaç maddesine ulaşma imkanı fiilen ortadan kaldırarak, özellikle virüs döneminde insanların, çocukların hastalanmasına neden olabilecek bu durumdan vazgeçilmesi ve kamuoyundan özür de dilenmesi gerektiği aktarıldı.

- Dilekçede soruşturma ve kamu davası açılması talep edildi

Şüpheli hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Mesele suya ulaşımı engellenen Bolu'nun meselesi değildir. Bolu'daki bir yabancı İstanbul'a gelmeyecek midir? Çocuklarım başta olmak üzere bir çocuk bile sırf bu nedenle zarar görürse beni nasıl teselli edecektir? Şüphelinin yaptığı suç teşkil eden fiili eylem nedeniyle, esnaflar da aynı şekilde hareket ederse, doğması muhtemel ölümlerden, görülecek zararlardan şüpheli şahsen mi sorumlu olacaktır? Şüphelinin eylemleri, başta Anayasa, Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden, şüpheli yöneticinin bu sıfatı hasebiyle özellikle hassasiyet gösterecek yerde, su gibi temel bir ihtiyaç maddesini, kamu hizmetini '10 kat arttırmak' gibi, toplum karşısında yabancı uyruklu kişileri hedef haline getiren, bizlerin, çocuklarımızın yaşama hakkını açıkça ve yakın tehdit edecek sonuçlar yaratan, suç teşkil eden eylemlerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılarak cezalandırılmasını talep ediyorum. Hiç kimsenin ve hiçbir kurumun, ne kadar haklı ve dahi toplumsal karşılık bulursa bulsun, dedelerimizin kurtuluş mücadelesi için canlarını verdikleri, yokluk ve yoksunluk içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, hukuk devleti esas alınarak kurulmuş bu devleti, hukuk devleti ilkesini ve yaşam hakkımızı zedelemeye, zayıflatmaya hakkı yoktur."

BİR SUÇ  DUYURUSU DAHA

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği de CHP'li Tanju Özcan hakkında ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

752x395-1627323198139.jpg

 

EVİNDE ÇALIŞTIRDIĞI AFGANLININ SİGORTASINI DA YAPTIRMAMIŞ

Her fırsatta "Mültecileri istemiyoruz, göndereceğiz" açıklaması yapan CHP'li Özcan'ın evinde sigortasız olarak bir mülteciyi hizmetçi olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Bolu'da yerel düzeyde yayın yapan "medya14" isimli siteye konuşan Afganistanlı Muhammed, Özcan'a, "Madem sevmiyor istemiyor bizi, neden bir sene boyunca sigortasız bir mülteciyi evinde hizmetçi olarak çalıştırdı?" sorusunu yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum