CHP’li belediye operasyonlarında Veli Ağbaba detayı!
İzmir’de bazı belediyelere yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişmeler gündeme geldi.Sabah Gazetesi'nin haberine göre: Soruşturma kapsamında ortaya atılan iddiaların, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile bağlantılı bazı isimlere kadar uzandığı öne sürüldü.
OPERASYON VE GÖZALTILAR
Seferihisar ve Balçova belediyelerine yönelik operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın farklı dosyalarla genişletildiği belirtildi. Sürecin “rüşvet ve usulsüz para transferi” iddiaları çerçevesinde yürütüldüğü ifade ediliyor.
PARA TRANSFERİ İDDİALARI
Soruşturma dosyasında, bazı para transferlerinin Veli Ağbaba’ya yakın isimlerle ilişkilendirildiği iddia edildi. Bu kapsamda danışmanlık görevi yürüten bazı kişilerin de incelemeye alındığı öne sürüldü.
SORUŞTURMA ANKARA’YA TAŞINDI
Dosyaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi için hazırlık yapıldığı, sürecin daha geniş kapsamlı bir soruşturmaya dönüşebileceği iddia edildi.
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından, bazı belediye kadrolarında görev değişiklikleri yapıldığı ve bu adımların soruşturma süreciyle bağlantılı olduğu öne sürüldü.
Soruşturma süreciyle ilgili resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların sınırlı olduğu, iddiaların ise yargı sürecinde netlik kazanacağı belirtiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.