CHP'li delegeler Barış Yarkadaş'a mesleği bıraktırdı

"Özgür Özel seçimi kazanırsa mesleği bırakırım" diyen Barış Yarkadaş, "Aktif gazeteciliği bırakıyorum. Siyaset yorumcusu olarak çalışmama devam edebilirim." dedi.

Eski CHP Mİlletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş'ın"Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda açıklama yapan Yarkadaş "Aktif gazeteciliği bırakıyorum. Siyaset yorumcusu olarak çalışmama devam edebilirim." dedi.


Yarkadaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"29 MİLYON KİŞİ O VİDEOYU İZLEDİ"
"Bahsi geçen video tv100'de Kübra Par'ın programında yaptığım bir konuşma. Bir bilgisayar programcısı arkadaşım oturmuş araştırmış bu video ne kadar izlendi diye. Tam 29 milyon kişi tarafından bu video izlenmiş. Arkadaşımız bu konularda çok mahir. Algoritma ile nerelerde yayıldığını buldu. Erişimi hesaplamamış. Twitter'da sadece "istifa et" diyenler yok çok sayıda "istifa etme, biz seni seviyoruz" diyenler var.

"İKİLİ MASADA CHP'NİN YÖNETİLMESİNDEN KAYGI DUYDUĞUMU BELİRTTİM"
O programın olduğu zaman kongrelerde çok bir eğilim ortaya çıkmamış. Özel ve İmamoğlu anlaşma yapmamış. Özel'in kazanacağına dair bir şans verilmiyor. Yerel seçimlere kadar Kılıçdaroğlu ile yola devam edilmesini istiyorum. Özel ve İmamoğlu'nun bir araya geldiğinde CHP Genel Başkanı'nın tek başına olarak değil bir ikili masada CHP'nin yönetilmesinden kaygı duyduğumu belirttim. İkili masa ile CHP'nin yönetilmesinden kaygı duyuyorum. Özel'e yönelik eleştirilerim var. Bu eleştirileri geçmişte kendisine söyledim. İmamoğlu'nu başarılı bir başkan olarak görüyorum ancak parti içi siyasete müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Hala daha İmamoğlu'nun başarılı bir başkan olduğunu söylüyorum.

"KILIÇDAROĞLU DA HAKKIMI TESLİM EDEREK "SEN ZATEN BİZDEN HİÇBİR ZAMAN BİR ŞEY TALEP ETMEDİN" DEDİ"
Kılıçdaroğlu'na da haksızlık yapılmaması için Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimi açıkladım. Kılıçdaroğlu konuştuğumda da bunu tekrarladım. Kendisine hiçbir beklentimin olmadığını söyleyerek destekledim. Kılıçdaroğlu da hakkımı teslim ederek "sen zaten bizden hiçbir zaman bir şey talep etmedin" dedi. Ben Kılıçdaroğlu ile acı tatlı günler yaşadım. Beni 2 kere millletvekili listesine koymadı. Ben ona rağmen hakkım geçmişse hakkımı helal ettim. İnsanlık budur.

"BENİM GAZETECİLİK DIŞINDA HİÇBİR GELİRİM YOK"
Kübra sordu "kazanırsa mesleği bırakırım" dedim. Özel kazandıktan sonra bu video dolaşıma sokuldu. Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Benim gazetecilik dışında hiçbir gelirim yok. Ben ihale inşaat bilmem. Onun için burada oturup konuşuyorum. Bu kurum kendi yağıyla gücüyle ayakta duran, hiç kimseye minneti olmayan, çalışanlarını tam anlamıyla özgür kılan bir kuruluş.

"BEN GAZETECİLİĞİ HERHANGİ BİR MESLEK OLARAK GÖRMÜYORUM."
Ben gazeteciliği herhangi bir meslek olarak görmüyorum. Gazeteciliği bir kamu görevi ve iktidarı denetleyen bir meslek olarak görüyorum. Gazetecilik yaparken de kamunun çıkarlarını gözetiyorum. Bu bağlamda da siyasetçi kimliğim olduğu için CHP'nin üyesi olduğum için de tavır alıyorum. Ankara'ya gidip Kemal Bey'e, İstanbul'a gelip İmamoğlu'na selam çakan biri değilim. Ne öyle bir karakterim var ne de Allah beni o duruma düşürsün. Ben düşüncelerinin arkasında duran biriyim. "Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım" dedim. Türkiye'de böyle iddialı laflar her zaman dile getirildi. Bir hakem Fenerbahçe, Sevilla'yı yenerse çiçekli bikini gidip Taksim'de dolaşacağını söyledi. Fenerbahçe, Sevilla'yı yendi ama o hakem sözünü tutmadı. Bir yazar bir sanatçı için "kasedini dinledim, berbat, bu kaset satarsa bıyıklarımı keserim" dedi ama sözünü tutmadı.

"AKTİF GAZETECİLİĞİ BIRAKIYORUM"
Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Türkiye'nin merak ettiği soruya yanıt veriyorum. Bugün 23.49 itibarıyla sizlerin huzurunda sizlere verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum. Aktif gazeteci olarak olmasam da tv100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmama devam edebilirim. Şuan itibariyle kamuoyuna sözünü tutuyorum. Yarın elime kamuoyunu ilgilendiren bir dosya gelirse bunu tv100.com'da ya da Twitter'da yazabilirim.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.