CHP'li İBB, Ayasofya'yı hala müze olarak gösteriyor!

CHP'li İBB,  Ayasofya'yı hala müze olarak gösteriyor!
İstanbul’un fethinin sembolü Ayasofya, 89 yıl sonra yeniden camiye dönüştürülmüştü. Ancak şehre dair görüntülere yer verilen İBB'nin "İstanbul'u Seyret" isimli sitesinde, Ayasofya müze olarak gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, daha önce kullandığı görüntülerde 15 Temmuz Saraçhane Şehitleri anısına yapılan balmumu canladırmalara yer vermemesi gibi bu kez Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif ve Külliyesini müze olarak dünyaya tanıttığı ortaya çıktı.



İstanbul'un fethinin sembolü, 1931'de ibadete kapatılan Ayasofya'dan 89 yıl sonra yeniden ezan sesi yükselmişti. Ayasofya, 2020 yılının yazında Danıştay'ın Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle yeniden camiye dönüştürülmüştü.



Aradan geçen 2 yıla rağmen, İBB'ye bağlı İstanbul'u Seyret isimli, fotoğraflara, turistik kameralara ve şehir haritasına yer verilen sitede, 'Ayasofya Müzesi' olarak verildi.

MİSVAK'TAN ANLAMLI KARİKATÜR

fjtnzecxwacnkg3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.