'CHP'nin her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır'

'CHP'nin her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk turda olduğu gibi ikinci turda da her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır. Bu turda Meclis'te daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor." dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, dokunulmazlıklara ilişkin yoğun bir maratonun sonuna geldiklerini, bu noktada artık partilerin iradesinden değil Genel Kurulun aldığı karardan ve geçici anayasa değişikliğinden bahsedilebileceğini söyledi.

CHP'nin bugün "anayasaya uygun davrandığı tartışılmayan tek grup" olduğunu savunan Özel, konu hakkında grup kararı alınmadığını, fireden bahsedilmediğini, tüm milletvekillerinin anayasaya, önündeki metne, vicdanlarına ve akıllarına göre karar verdiğini söyledi. Özel, ortaya çıkan sonucun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir tasarrufta bulunmaması durumunda herhangi bir referanduma gerek olmaksızın geçici maddenin yürürlüğe girmesi anlamında olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra Türkiye demokrasisi açısından, parlamenter sistem açısından neler yaşanacak hep beraber gözlemleyeceğiz." diye konuştu.

"Bu turda Meclis'te daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor"
Bir gazetecinin, "Kararın Türkiye'deki kutuplaştırmayı güçlendireceği yönünde endişeler var. Katılıyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Özel, olası bir referandumun yaz boyunca ülkeyi kutuplaştıracağı yönünde çok sayıda kaygının dile getirildiğini, bu kaygıların 550 milletvekilinin her birisinin kararlarında etkili olmuş olabileceğini ama bu konuda partinin ortaya koyduğu kurumsal bir kararın bulunmadığının altını çizdi.

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk turda olduğu gibi ikinci turda da her tür oyu kullanmış milletvekilleri vardır. Bu turda Meclis'te daha çok kabul oyu kullanıldığı görülüyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protesto
Kocatepe Camisi'nde düzenlenen şehit cenazesi töreninin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumurtalı protestoya ilişkin soruya Özel, şu yanıtı verdi:

"Çok açık bir provokasyon var. Kimin hazırladığı, kimin yaptığı belli, bunun peşini bırakmayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.