CIA Başkanı, Moskova'da Esed'in gidişini görüştü

CIA Başkanı, Moskova'da Esed'in gidişini görüştü
MOSKOVA (AA) - ABD Merkezi İstihbarat Başkanı (CIA) John Brennan'ın, Moskova'yı ziyareti sırasında Rus yetkililerle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in...

MOSKOVA (AA) - ABD Merkezi İstihbarat Başkanı (CIA) John Brennan'ın, Moskova'yı ziyareti sırasında Rus yetkililerle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in gidişini görüştüğü bildirildi.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği Basın Sekreteri William Stevens, Ria Novosti ajansına yaptığı açıklamada, Brennan'ın mart ayı başlarında Moskova'ya, Rus yetkililerle Suriye'deki ateşkes konusunu görüşmeye geldiğini belirtti.

Stevens açıklamasında, görüşmelerde Brennan'ın, ABD yönetiminin, Suriye'deki krizin siyasi yollarla çözümlenmesi için Beşşar Esed'in Devlet Başkanlığını bırakması gerektiği görüşünü teyit ettiğini vurguladı.

Kremlin ve Rusya Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamalarda, Brennan'ın Kremlin ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle her hangi bir görüşme yapmadığı belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.