ÇİFTÇİLERE DESTEK ÖDEMESİ MECLİS GÜNDEMİNDE

ÇİFTÇİLERE DESTEK ÖDEMESİ MECLİS GÜNDEMİNDE
Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin KARA Tarım Bakanı Ekrem PAKDEMİRLİ'ye mevsim şartlarından olumsuz etkilenen ve rekolte düşüklüğü yaşayan çiftçilere "Hasat Sonrası Destek" verilip verilmeyeceğini sordu.

Konya Milletvekili KARA, Konya ilinin iç anadolu bölgesinde yer aldığına ve ülkemizin önemli hububat üretim şehirlerinden biri olduğuna o vurgu yaparak , bölgedeki hububat  verimi için gerekli olan yağmur mevsiminin 15 Nisan-10 Haziran arasının kurak geçmesi nedeniyle çiftçilermizin ürünlerinin veriminde düşüş yaşadığı bu nedenle hasat sonrasında yapılan ödemelerinde zorlandıklarını ve Tarım Bakanlığımızın konu ile ilgili olarak çiftçilerimize destek ödemesi yapımayı düşünüp düşünmediğini sordu. Bu yıl bölgede yetersiz yağış nedeniyle hububat ürünlerinde %50'ye varan verim düşüklüğü yaşanmıştı.
Yaşanan verim düşüklüğü nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğuna vurgu yapan KARA Tarım Bakanı Ekrem PAKDEMİRLİ'ye  "Çiftcilerimiz zor şartlar altında üretim yapmaktadır. Özellikle elektrik ve sulama yükü altında kalan çiftçilerimiz için bir miktar destek ödeme yapılması uygun olacaktır. Bu sebeple bakanlık bünyesinde bir destek ödeme planı var mıdır, ödeme yapılması düşünülüyor ise söz konusu ödemenin niteliği ve süresinin ne olacağına da sorusunda yer vermiştir. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.