Çiftçilere "Faizden Kurtarma Avansı"

Çiftçilere "Faizden Kurtarma Avansı"
KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası AŞ. çiftçilere "Faizden Kurtarma Avansı" adı altında 23 milyon lira ödeme yapacak.Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası AŞ. çiftçilere "Faizden Kurtarma Avansı" adı altında 23 milyon lira ödeme yapacak.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas, Kayseri ,Yozgat ve Nevşehir'de sözleşmeli pancar ekimi yapan 9 bin 570 çiftçiye toplam pancar bedelinin yüzde 76'sını, gübre, çapa, tohum avansı gibi çeşitli adlar altında ödediklerini belirtti.

Çiftçilere şimdi de "Faizden Kurtarma Avansı" adı altında ödeme yapacaklarını vurgulayan Akay, 16 Mayıs’tan itibaren toplam 23 milyon lira ödeme yapılacağını kaydetti.

Akay, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olacağını belirterek, "Çiftçilerimiz borçlarını erken ödeyecekleri için faiz yükü hafifleyecek. Bu uygulama bir başlangıç. İnşallah 1-2 yıl içerisinde tüm çiftçilerimizin faiz yükünden kurtarılmasını amaçlamaktayız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.