Çiğ börek nasıl yapılır?

Çiğ börek nasıl yapılır?
MasterChef 2021'nin kaptanlık oyununda rekabeti arttıran çiğbörek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, çiğbörek tarifi ve püf noktası!

Peki, Çiğ börek nasıl yapılır? 13 Eylül Masterchef yemekleri! Çiğ Börek tarifi! Çiğ börek için gerekli malzemeler nelerdir? İşte, 13 Eylül Pazartesi MasterChef 2021 çiğbörek tarifi…

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı sirke Türkiye'nin en kapsamlı haber sitesi, Haberler.com ile haberler devam ediyor.

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ Haberler.com sizler için en doğru bilgileri araştırıyor. Doğru kaynak için doğru yerdesiniz.

ÇİĞ BÖREK PÜF NOKTASI

Kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır. Kıymalı harıcınızı mutlaka sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.

NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba alın. Üzerine sirke ve tuzu ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurun. Hamurunuz hazır olunca dinlenmesi için kenara alın. Diğer taraftan da soğanı ince ince kıyın. Soğanı ince ince doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak suyu ilave edin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar alın ve tabak boyunda açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun. Daha sonra kapatıp kenarlarına çatalla bastırın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis edin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.